• 19 Μαΐου 2024,

Νέα εταιρία στη ΒΦΛ ζητά από τους πρώην απολυμένους να υπογράψουν νέες συμβάσεις

 Νέα εταιρία στη ΒΦΛ ζητά από τους πρώην απολυμένους να υπογράψουν νέες συμβάσεις

Τις ημέρες των Χριστουγέννων υπήρξαν οι πρώτες πληροφορίες για την αλλαγή των δεδομένων στη ΒΦΛ. Κι αυτές έγιναν γνωστές μέσω του Facebook και αναρτήσεων που ξεκίνησε πρώτος ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης.

Επακολούθησε αναπαραγωγή τους από τους πρώην απολυμένους.

Η πρώτη είδηση αφορούσε την ίδρυση νέας εταιρίας (Λιπάσματα Καβάλας) που ζήτησε από εργαζόμενους να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση μαζί της. Οι πρώην απολυμένοι αμέσως το αρνήθηκαν ζητώντας να τηρηθεί πλήρως η συμφωνία του Δεκέμβρη του 2017. Κι ενώ οι αναρτήσεις συνεχίζονταν, παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν επιτράπηκε η είσοδος στο εργοστάσιο στους πρώτους εργαζόμενους (εκ των πρώην απολυμένων) που δεν υπέγραψαν τη σύμβαση. Το ίδιο έγινε και την Πρωτοχρονιά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας υπήρξε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, από την Τάνια Ελευθεριάδου. Αργά το ίδιο βράδυ αντέδρασε με δική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ.

Κι ενώ η διαφωνία ήταν ξεκάθαρη, όπως και οι συνέπειες της, πολλοί εργαζόμενοι (πρώην απολυμένοι) πήγαν στη δουλειά χθες στις 8 το πρωί. Στην πύλη του εργοστασίου (από την πλευρά του νέου λιμανιού) υπήρξε συνωστισμός. Οι σεκιούριτι αρνήθηκαν την είσοδο τους αφού όλοι τους δεν είχαν υπογράψει τη σύμβαση. Εκείνη την στιγμή οριστικοποιούνταν η διαφωνία κι άρχιζε ο νέος γύρος της αντιπαράθεσης.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Νίκος Βογιατζίδης μεταξύ άλλων είπε: « Ζητούμε να γίνει έλεγχος από οικονομικό εισαγγελέα. Η εταιρία μας εξαπατά. Υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Ζητά να υπογράψουμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θέλει εργαζόμενους όμηρους. Θα κάνουμε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό». Ο κ. Βογιατζίδης είπε ότι οι νέες συμβάσεις ακυρώνουν τη συμφωνία του Δεκέμβρη του 2017. «Θέλουμε να συνεχίσει να τηρείται» κατέληξε.

Στις 9.30 το πρωί οι 135 εργαζόμενοι ήταν στο Δημαρχείο. Ο κ. Βογιατζίδης ενημέρωσε τον κ. Μουριάδη. Αυτός ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να κάνει σύσκεψη τοπικών φορέων την Κυριακή. Εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε στο πλευρό τους και τους είπε: «Μετά την πρώτη ενημέρωση που είχα από τον κ.Βογιατζίδη επικοινώνησα (πριν την Πρωτοχρονιά) με την κ. Κουλουρά. Μου είπε ότι δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τη συμφωνία του 2017. Κι έτσι έμεινα ήσυχος. Θα επικοινωνήσω με τους βουλευτές. Αυτοί μπορούν να πιέσουν περισσότερο. Η Καβάλα δεν αντέχει άλλες εργασιακές αναταράξεις». Ο κ. Βογιατζίδης ζήτησε από το Δήμαρχο στη σύσκεψη που θα προετοιμάσει να καλέσει και εκπροσώπους της ΒΦΛ και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων. «Την ερχόμενη εβδομάδα θα πάω στην Αθήνα. Ίσως ζητήσω να συναντήσω και τον κ. Λαυρεντιάδη» είπε ο κ. Μουριάδης. Σήμερα το πρωί οι 135 εργαζόμενοι έχουν ραντεβού με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη.

 

Διαβάστε επίσης