• 10 Μαΐου 2024,

Νέα και ορεξάτη διοίκηση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

 Νέα και ορεξάτη διοίκηση Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από ένα ακόμη διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας. Αυτή τη φορά η συνέντευξη τύπου ασχολήθηκε κυρίως με την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, έχοντας ως αφετηρία την παραίτηση του Γιάννη Ζωγράφου από τη θέση του προέδρου.

Το διοικητικό συμβούλιο ενός ιστορικού συλλόγου της πόλης ανανεώθηκε και νέοι άνθρωποι συμμετέχουν σ’ αυτό έχοντας διάθεση εθελοντικής προσφοράς. Όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης, που είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο σύλλογος τιμά την προσφορά του Γιάννη Παπαζωγράφου αλλά και του παλαιότερου μέλους της διοικήσεως Στάθη Αργυρίου, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος ωστόσο του προτάθηκε η προεδρική θέση που όμως για προσωπικούς λόγους αρνήθηκε.

Στην 58η εθελοντική αιμοδοσία που θα φιλοξενηθεί και πάλι στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας κατά το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, εκτός από τα μέλη του συλλόγου συμμετέχουν επίσης δώδεκα συνεργαζόμενες ομάδες. Το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας – Εσπερινό, Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας, Σύλλογος Τριτέκνων, Αστικό ΚΤΕΛ, Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, Δικηγορικός Σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, ΕΠΣ Καβάλας, Επιτροπή Διαιτησίας, Σωματείο Καταστηματαρχών Ξυλουργών – Επιπλοποιών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χορευτικός Όμιλος, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων, Θεατρική ομάδα A…live.

Στην εισήγησή του ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας Γιώργος Βασιλειάδης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτή τη φορά απέναντί σας κάθονται τα μέλη του καινούργιου ΔΣ. Ο λόγος είναι ότι μετά από παραίτηση του τέως πλέον προέδρου Ιωάννη Παπαζωγράφου, συγκροτήθηκε όπως ορίζει το καταστατικό μας, καινούργιο ΔΣ. Τα αίτια της παραίτησης ήταν καθαρά προσωπικοί λόγοι.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο Γιάννη Παπαζωγράφου που είκοσι περίπου χρόνια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του με μέγιστη ευαισθησία για τους συμπολίτες του. Η καινούργια σύσταση λοιπόν, αρχίζοντας αντίστροφα πρώτα από τα μέλη, είναι η κ. Κελέσογλου Κατερίνα, ο κ. Πασβάντης Χρήστος και ο καινούργιος στην παρέα μας κ. Καραμφυλλίδης Δημήτριος. Η ταμίας, η ψυχή έχω να πω του συλλόγου μας κ. Γιαμούρογλου Μαρία, ο εξαίρετος γενικός γραμματέας μας κ. Παγώνης Κωνσταντίνος, ο ακούραστος επί χρόνια αλλά και επί 24ωρου βάσεως εργάτης του συλλόγου μας κ. Στάθης Αργυρίου στη θέση του αντιπροέδρου. Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πόστο του προέδρου, όπως θα ήταν φυσικό, πρωτίστως για οικογενειακούς λόγους και αφετέρου διότι έχει ήδη ένα αρκετά δύσκολο έργο, στη διαχείριση του αίματος. Τέλος, στη θέση του προέδρου ο ομιλών Βασιλειάδης Γεώργιος.

Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι με πολύ δυσκολία δέχτηκα αυτή την πρόταση, κυρίως γιατί αυτός ο ιστορικός σύλλογος που το 1989 ιδρύθηκε από κάποιους φωτισμένους ανθρώπους, είναι από μόνο του ένα βαρύ φορτίο, το οποίο όμως είναι μέσα σε καράβι που έμαθε να πλέει και να επιβιώνει από τρικυμίες και φουρτούνες ακούραστα. Έτσι λοιπόν, μαζί με αυτήν την υπέροχη οικογένεια, δέχτηκα να υπηρετήσουμε αυτά τα ανεκτίμητα ιδεώδη.

Είναι σημαντικό θεωρώ να σας αναφέρω ότι οι κύριοι και οι κυρίες δεν ασχολήθηκαν με το σύλλογο για προσωπικές φιλοδοξίες, μα ούτε και για να καλύψουν τυχόν οικογενειακές ανάγκες αίματος. Ήμαστε χρόνια περήφανοι γι’ αυτό. Πιστεύω ότι πρεσβεύουμε ξεκάθαρα τον εθελοντισμό χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνδιοργανωτή μας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, που εκτός από το ακούραστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αιμοδοσίας συμμετέχει σε ένα αρκετά σημαντικό οικονομικό έξοδο, τη διανομή προσκλήσεων. Το αναφέρω διότι θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι για να οργανωθεί η αιμοληψία, ο σύλλογος μόνο μα μόνο έξοδα κάνει. Το κέρδος μας δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Απλώς, για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο βασιζόμαστε κυρίως στα ετήσιες συνδρομές των μελών μας, με το ποσό των δέκα ευρώ και ενώ στο καταστατικό μας αναγράφεται ότι είναι υποχρεωτικές, εμείς αναλογιζόμαστε την οικονομική κρίση και τις δεχόμαστε προαιρετικά. Το σίγουρο είναι ότι τις χρειαζόμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Φούρνους Φελλαχίδη και τα καύσιμα – λιπαντικά – ανταλλακτικά Πούλος που χρόνια βοηθούνε με τη χορηγία τους το σύλλογο. Επίσης τα ορθοπεδικά – ιατρικά Ίασης, τα μπαχαρικά Αρμένος και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Την Fingerprint εμπορία μηχανών γραφείου που μας δώρισε ένα σταθερό υπολογιστή, βασικό όπως καταλαβαίνετε εργαλείο για τη μηχανογράφησή μας.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Στρατηγό της 11ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κ. Ρώσση Σπυρίδων για τη φιλοξενία του διήμερου στην αίθουσα της Λέσχης, όπως και το προσωπικό της. Επίσης, το ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ για τη φιλοξενία μας σήμερα. Σας καλούμε λοιπόν στο διήμερο των οργανωμένων αιμοληψιών μας, να έρθετε κοντά και να προσφέρετε αυτό το ανεκτίμητο αγαθό. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία σας θα μας βρείτε στο σταθερό τηλέφωνο του συλλόγου 2510220317, στο κινητί 6984530032 ή στο fb Σύλλογος Αιμοδοτών Καβάλας».

Διαβάστε επίσης