• 5 Μαΐου 2024,

Νέα παράπονα για το ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας

 Νέα παράπονα για το ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας

Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης επανέλαβε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ τα παράπονά του για την αντιμετώπιση περιστατικών βλαβών από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. Διαμαρτυρήθηκε διότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, κατά την άποψή του, δεν ήταν αποτελεσματικό και κυρίως δεν ήταν πρόθυμο.

Έφερε ως παράδειγμα τη ζημιά και τη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Όπως εξήγησε, ενώ η βλάβη θα μπορούσε να διορθωθεί σε μία ώρα τελικά απαιτήθηκαν τέσσερις ώρες. Όπως φαίνεται, η βεντέτα που ανοίγει ο Δήμος Καβάλας με τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας θα συνεχιστεί, ενώ και οι διακοπές ρεύματος και ειδικότερα οι μικροδιακοπές συνεχίζονται.

Χθες το πρωί σημειώθηκε σύντομη διακοπή ρεύματος, που πάντως επηρέασε τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, στο κέντρο και σε συνοικίες της πόλης. Σε άλλες συνοικίες της Καβάλας ταυτοχρόνως η διακοπή ρεύματος ήταν περισσότερων λεπτών. Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Ανέστης Τσουρουκίδης επεσήμανε: «Τις ημέρες της κακοκαιρίας και της δυνατής βροχόπτωσης είχαμε καλή οργάνωση και πολύ καλή συνεργασία, η υπηρεσία καθαριότητας, η ΔΕΥΑΚ, η τεχνική υπηρεσία του δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Τροχαία. Από τον ΔΕΔΔΗΕ διαπιστώσαμε αδράνεια κι έτσι χωριά της δημοτικής ενότητας Φιλίππων παρέμειναν επί τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα. Εργάζονταν στο περιστατικό οι δημοτικοί υπάλληλοι ενώ οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ καθόταν στο αυτοκίνητο. Δουλειά μιας ώρες ολοκληρώθηκε τελικά σε τέσσερις ώρες.

Γενικά τα προβλήματα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών εμφανίστηκαν το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου. Ενώ χρειάστηκε να κάνουμε καθαρισμό και σε κανάλι των Τεναγών κοντά στο Δάτο. Εκτιμώ ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα με τον ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας τελευταία».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας που ενεπλάκη επίσης στα προβλήματα εξαιτίας των βροχοπτώσεων σημείωσε ότι για τη δική της υπηρεσία το σημαντικότερο πρόβλημα ήταν οι συχνές πτώσεις των δέντρων.

 

Διαβάστε επίσης