• 2 Ιουνίου 2024,

Νέα προσπάθεια να γίνουν εξετάσεις

 Νέα προσπάθεια να γίνουν εξετάσεις

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε απόφαση για να γίνουν πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης δύο φορές την ερχόμενη εβδομάδα. Με την ίδια απόφαση ορίζονται δύο ημερομηνίες εξετάσεων και για την μεθεπόμενη εβδομάδα. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί αφού προηγούμενες ίδιες αποφάσεις του κ. Παυλίδη δεν υλοποίησαν λόγω αποχής οι εξεταστές- υπάλληλοι της διεύθυνσης Μεταφορών.

Αναζητείται λύση για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

Λύση αναζητά η αντιπεριφέρεια Καβάλας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης τις οποίες αναμένουν εδώ και καιρό τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι εκπαιδευτές οδηγών. Μια σειρά παρεμβάσεων της αντιπεριφέρειας απέβησαν άκαρπες, λόγω των επιλογών του συνδικαλιστικού οργάνου των εξεταστών οδήγησης, διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των εξεταστών σχετικά με τη στέρηση της προβλεπόμενης από το νόμο αμοιβής τους, ωστόσο δε θα είναι η πρώτη φορά που το κράτος θα λειτουργήσει αδίκως εις βάρος κάποιων εργαζομένων. Αναφορικά με την κίνηση της περιφερειάρχου Αττικής να πληρώσει εκείνη τις δαπάνες στους εξεταστές, ο κ. Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε εάν θα λάβουν την έγκριση οι συγκεκριμένες δαπάνες. Εάν δηλαδή προχωρήσει σε παρόμοια ενέργεια και η αντιπεριφέρεια Καβάλας, δεν είναι σίγουρο ότι το υπεύθυνο για το πρόβλημα υπουργείο οικονομικών θα εγκρίνει τελικά τη νομιμότητα της πληρωμής.

Μια σειρά ενδεχομένων εξετάζεται προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα και όλα επρόκειτο να συζητηθούν την Τετάρτη στο περιθώριο της συνεδριάσεως του περιφερειακού συμβουλίου. Σίγουρα είναι σεβαστές οι διεκδικήσεις των συνδικαλιστών εργαζομένων αλλά περισσότερο σεβαστές πρέπει να γίνουν οι ανάγκες των πολιτών.

Υποτίθεται ότι έως το Πάσχα θα έπρεπε να είχε κατατεθεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών. Αυτό όμως δε συνέβη, όπως μας εξήγησε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Απάντηση εκ μέρους του επενδυτή δεν υπάρχει. Η αντιπεριφέρεια κατανοεί τη δυσκολία της εποχής που διανύουμε αλλά και ο επενδυτής από την πλευρά του οφείλει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν επιπλέον περιθώρια καθυστέρησης για την επένδυση. Το περιθώριο που είχε αναγνωρισθεί ήδη εξαντλήθηκε, οι παρεμβάσεις για την αδειοδότηση έχουν γίνει κι άρα ο επενδυτής υποχρεούται να παραθέσει το χρονοδιάγραμμα ώστε να προχωρήσει η υπόθεση της επένδυσης.

Το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ ετησίως ζητά η αντιπεριφέρεια από το δήμο Καβάλας έναντι πληρωμής κοινοχρήστων για τις υπηρεσίες του ΟΤΑ που στεγάζονται στο κτήριο του διοικητηρίου. Επ’ αυτού, από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Δε γνωρίζω με ποιο τρόπο γίνεται ο υπολογισμός του ποσού, γνωρίζω όμως ότι πρόκειται για ανταποδοτική διαδικασία κι αφορά στον επιμερισμό των πραγματικών δαπανών. Στο διοικητήριο φιλοξενούνται υπηρεσίες διαφόρων φορέων οι οποίοι οφείλουν να συνεισφέρουν στα κοινόχρηστα λειτουργικά έξοδα. Μοναδική εξαίρεση στη διαδικασία αποτελεί το υπουργείο παιδείας που δεν συνεισφέρει βάσει ενός απαρχαιωμένου νόμου και οι δαπάνες του επιβαρύνουν την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Είναι βέβαιο ότι θα βρεθεί μια λύση για τα κοινόχρηστα των υπηρεσιών του δήμου Καβάλας».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης