• 18 Μαΐου 2024,

Νέα πρόταση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

 Νέα πρόταση για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

SONY DSC

Μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Δημαρχείο, προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος προσωρινός χώρος και να λειτουργήσει γρήγορα το νέο σχολείο της πόλης. Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας, ο διευθυντής του σχολείου. Η προσωρινή λύση του πρώην Πειραματικού έχει προβλήματα που μόνο η Διαχειριστική Αρχή στην Κομοτηνή μπορεί να ξεπεράσει. Η πρόταση για το σχολείο του Κρυονερίου απορρίφθηκε. Βρέθηκαν όμως 4 κατάλληλες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο του Περιγιαλίου. Αυτές είναι το plan B των τοπικών φορέων και υπηρεσιών εφόσον απορριφθεί οριστικά η πρόταση του πρώην Πειραματικού. Μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα δείχνει ο κ. Α. Βαγενάς την ώρα που στην πρώην Ορθοπεδική κλινική (Σανατόριο) όπου θα είναι η μόνιμη έδρα του σχολείου, δεν άρχισε καμιά εργασία προετοιμασίας. Όλα δείχνουν ότι με τον έναν ή άλλο τρόπο το νέο σχολείο θα λειτουργήσει εντός του Οκτώβρη. Περιμένουν άλλωστε μαθητές και γονείς αυτών, που δεν γράφηκαν στον αντίστοιχο σχολείο της Δράμας.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς δήλωσε χθες ότι οι εργασίες στην πρώην Ορθοπεδική θα αρχίσουν αμέσως μόλις υπογραφεί η συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας. Θα γίνουν δε με δαπάνες της Ιατρικής Εταιρίας.

 

Διαβάστε επίσης