• 30 Απριλίου 2024,

Νέα πρωτοβουλία του ΤΕΕ ΑΜΘ για την πολεοδομία

 Νέα πρωτοβουλία του ΤΕΕ ΑΜΘ για την πολεοδομία

Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προετοιμάζει την κοπή της δικής του βασιλόπιτας που όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Φλεβάρη. Φέτος είναι η σειρά της Καβάλας να φιλοξενήσει την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε κατάστημα της πόλης. Πέρσι η κοπή είχε φιλοξενηθεί στη Δράμα.

Το ΤΕΕ ΑΜ, όπως είπε χθες στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Δημήτρης Κυριαζίδης, επανέρχεται στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση πολεοδομικών αδειών. Αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία προκειμένου να αναδείξει το θέμα και να βοηθήσει για την επίλυσή του. Νέος κύκλος επαφών πρόκειται να δρομολογηθεί με την περιφέρεια ΑΜΘ και με τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Το τμήμα ΑΜ έχοντας κατανοήσει πως ακριβώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα ή έστω να αντιμετωπισθεί η σημερινή κατάσταση άμεσα, πιέζει προς την κατεύθυνση υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων έτσι ώστε μηχανικοί οι οποίοι εργάζονται στους άλλους τρεις δήμους και στην περιφέρεια να αναλάβουν τμήμα της διαδικασίας στην έκδοση πολεοδομικών αδειών. Αυτό δύναται να επιτευχθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης την οποία έτσι κι αλλιώς το τμήμα προτείνει εδώ και καιρό.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυριαζίδης, ο δήμος Καβάλας μπορεί να οργανώσει καλύτερα την υπηρεσία και η δουλειά να γίνεται ευκολότερα. Συζητούμε το πρόβλημα και με άλλους φορείς είπε ο κ. Κυριαζίδης στην εφημερίδα μας. Ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα με μέρους του ΤΕΕ ΑΜ θα υπάρξουν νεότερα για την υπόθεση κι εύχεται οι εξελίξεις να είναι θετικές.

Θετικά ήταν τα νέα από τη χθεσινή συνάντηση για το ίδιο θέμα της διοικήσεως του Επιμελητηρίου με το δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη. Αφού γραφείο πολεοδομίας θα λειτουργήσει ο δήμος Παγγαίου ίσως και πριν από τη γιορτή του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης