• 18 Μαΐου 2024,

Νέα σενάρια για τη ΒΦΛ

 Νέα σενάρια για τη ΒΦΛ

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν η συνάντηση στην Αθήνα, μεταξύ των απολυμένων της ΒΦΛ και του Αλέκου Φλαμπουράρη, είχε ολοκληρωθεί, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της «Αυγής» κείμενο σχετικά με το περιεχόμενο της. Ένα κείμενο που δημιουργεί αισιοδοξία, ενώ από την άλλη είναι γενικό κι αόριστο. Είναι ολοφάνερο ότι οι εμπλεκόμενες στο θέμα πλευρές, οι απολυμένοι της ΒΦΛ δια του σωματείου τους και η κυβέρνηση  δεν θέλουν διαρροές, κι έχουν λόγο γι΄ αυτό αφού είναι κάτι που αφορά τα επόμενα βήματά τους. Υπάρχουν ωστόσο φήμες και νέα σενάρια, που προβλέπουν τη λύση στο πρόβλημα, όχι όμως με νέο επενδυτή, αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Όσοι παρακολουθούν στενά το θέμα και γνωρίζουν τι συζητήθηκε στο ραντεβού της Τετάρτης, λένε ότι δεν πρέπει να διαρρεύσει το παραμικρό στη δημοσιότητα. Υπάρχει ωστόσο κινητικότητα στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η ίδια η εταιρία. Χρειάζεται υπομονή για να δούμε τι προετοιμάζεται, αν και το ενδεχόμενο να βρεθεί καινούριος επενδυτής υπάρχει πάντα στο τραπέζι, ίσως πριν από αυτό εξεταστεί μια άλλη λύση. Το κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η «Αυγή» είναι το ακόλουθο:

Συνάντηση με το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας είχε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.  Στη συνάντηση αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία της Καβάλας, από τις ενέργειες της ιδιοκτησίας της βιομηχανίας, κυρίως εις βάρος των απολυμένων εργαζομένων. Επίσης καθορίστηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν με στόχο την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του εργοστασίου.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι θέση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με όρους πραγματικής ανάπτυξης και απόλυτο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς είναι η μοναδική βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δραστηριοποιείται στον ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα σε μια αποκεντρωμένη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, όπου η επιβίωση και υγιής λειτουργία της βιομηχανίας καθίσταται επιτακτική για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της. Προς διασφάλιση των ανωτέρω, ο κ. Φλαμπουράρης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι θα αναπτύξει πρωτοβουλία προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η συνάντηση έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη.

 

Διαβάστε επίσης