• 22 Μαΐου 2024,

Νέστος- Εορδαϊκός 2-1: Τα πάντα έγιναν στο Α` μέρος

 Νέστος- Εορδαϊκός 2-1: Τα πάντα έγιναν στο Α` μέρος

Γράφει ο Κυριάκος Καγιάς

Ο Νέστος πήρε αυτό που ήθελε με τον Εορδαϊκό σ` ένα παιχνίδι που όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα της Χρυσούπολης πέτυχε 2 γκολ μέσα σε τρια λεπτά ενώ ο Εορδαϊκός μπήκε στο παιχνίδι στην εκπνοή του Α` μέρους, μειώνοντας σε 2-1.  Στο Β` μέρος οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν παραπάνω τέρματα ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Κυφωνίδη που έπαιξε βασικός αντι του Σουμουλίδη. Ο Μαγκαφίνης χρησιμοποίησε για 46 λεπτά και το νεαρό Μαϊδανό ενώ ο Φαμπιόλ έπαιξε πάλι βασικός.  Ντεμπούτο ο Φώτης Κωνσταντίνου.  Ο Εορδαϊκός έπαιξε ελεύθερα και άφησε καλές εντυπώσεις.

Το φιλμ του αγώνα
Το  1-0  στο 32ο λεπτό με σέντρα – σουτ του Ντερτιλή, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.   Στο 35’ ο Κωνσταντινίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Ηταν το τρίτο γκολ που σημειώνει στα δυο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια.

Το 2-1  με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Ιωαννίδη.  Ο  Νέστος όμως να χάνει τις περισσότερες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μενίκου και τον Κωνσταντίνου στο 49’ και το 56’ αντίστοιχα. Στο 85’ ο Στόικος απέκρουσε δυο φορές σε διαδοχικά σουτ των Κωνσταντινίδη και Μπουλγούρα. Στο 89`  το σουτ του Μπουλγούρα πέρασε ελάχιστα άουτ

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΕΣΤΟΣ: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Μαρκάκης Δ., Κοντογιάννης, Κωνσταντινίδης, Λάσπατζης, Φαμπιόλ (46’ Μαιδανός), Ντερτιλής, Κωνσταντίνου (64’ Μπουλγούρας), Μενίκου (92’ Τσάκωνας), Βαλαβανόπουλος.

ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ: Στόικος, Λιάπτζης (92’ Πιστόλας), Χαραλαμπίδης Ε., Λιάμης, Σεκουλίδης, Μπαλίτσας, Γκελοσάνι, Τσακανίκας, Βλαδίκας, Ιωαννίδης, Μάγγος (76’ Σερασκέρης).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου: ΑΟ Καρδίας- Αλμωπός Αριδαίας 1-0. Στη βαθμολογία ο Νέστος έφτασε στους 27 βαθμούς και είναι σταθερά 4ος.

 

Μεταγραφές από ΑΕΚ και Αετό Ορφανού, άνετη νίκη του Μ. Α Ορφανίου

Δυο μεταγραφές της τελευταίας στιγμής για δυο ομάδες της Α` κατηγορίας.

Ο πρωτοπόρος Αετός Ορφανού απέκτησε τον νεαρό  επιθετικό Θεοδοσιάδη που αγωνιζόταν στο Μακεδονικό Αμισιανών. Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον αμυντικό μέσο Ξυλούδη που αγωνιζόταν σε ομάδα της Αλεξανδρούπολης ενώ ξεκίνησε την καριέρα του, στους «Κιτρινόμαυρους».

Σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη Β` κατηγορία, ο Μ. Α Ορφανίου κέρδισε στο γήπεδο των Αντιφιλίππων το Παγγαίο με 5-1.

 

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης