Νίκος Καραμπιμπέρης: «Η διοίκηση προετοιμάζεται και οργανώνει το αύριο»  

 Νίκος Καραμπιμπέρης: «Η διοίκηση προετοιμάζεται και οργανώνει το αύριο»  

Ο τεχνικός της ηρωικής Καβάλας, ο γηγενής Νίκος Καραμπιμπέρης, είναι από τους ανθρώπους που μπαίνουν μπροστά και δεν “κρύβονται” στα πολύ δύσκολα.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός, που έχει δουλέψει πλην των “Αργοναυτών” (Α΄ και Δ΄ Εθνική) σε Δόξα Δράμας (τελευταίος σταθμός πέρυσι, ως συνεργάτης του Κώστα Βασιλακάκη), Βέροια (τεχνικός διευθυντής στην Α΄ Εθνική), Ορφέα Ελευθερούπολης και Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (προπονητής σε αμφότερες στη Γ΄ Εθνική) μίλησε στον soccerpractor για την “επαναστατική” πρωτοβουλία του ΑΟΚ κόντρα σε κάθε εμπόδιο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Καραμπιμπέρη, που βοήθησε σημαντικά στην ανάδειξη αρκετών παικτών με τους οποίους συνεργάστηκε στην ομάδα, όπως οι Ελευθεριάδης, Κάργας, Γιάννου, Αυλωνίτης, Γαβριηλίδης κ.α.

Για την πρεμιέρα με τον Πιερικό και τις δεδομένες και αντικειμενικές δυσκολίες: “Προετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα με Πιερικό στην Κατερίνη, χωρίς να έχουμε χρόνο, αλλά περίπου μια-δυο εβδομάδες. Είναι παραπάνω από δύσκολο το έργο μας, με ρόστερ παιδιών που έκαναν πρώτα δελτία, πρώτες εγγραφές. Κάποιοι έπαιζαν ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά, κάποιοι και άλλα σπορ. Είναι σύνηθες για παιδιά ηλικίας 15 ως 19, που αθλούνται και τώρα τους ζητάμε να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε υψηλό επίπεδο, για μια ιστορική ομάδα, της πόλης τους. Καλούμαστε να οδηγήσουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ως τον Γενάρη και να είμαστε όσο πιο αλώβητοι γίνεται. Μακάρι να κυλήσει γρήγορα αυτό το διάστημα και οι παίκτες να αποκομίσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες για εκείνους. Ξέρουμε ότι κάθε φορά θα είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ, άσχετα με αντιπάλους και έδρες”.

Για το πλάνο ενίσχυσης τον Γενάρη: “Δεν είναι νωρίς, η διοίκηση ήδη προετοιμάζεται και οργανώνει το αύριο. Έχουμε παιδιά και από την περσινή Κ17, περίπου 9, που είχαν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες και αναμένεται να γυρίσουν με το νέο έτος. Θα γίνει αναθεώρηση του ρόστερ, για να δυναμώσει ο ΑΟΚ και να βρει το δρόμο του. Να μπει στο σωστό δρόμο και να παλέψει για αυτό που δικαιούται. Να χτίσει μια υγιή ομάδα, με τις προδιαγραφές και τους όρους που του αρμόζουν”.

Για τη φιλοσοφία, τις απαιτήσεις και τον πήχη που μοιραία χαμηλώνει:Δε θα έχουμε τις απαιτήσεις που πρέπει σε σχέση με τα στάνταρ της Καβάλας, είναι λογικό και αναπόφευκτο. Θα είμαστε πιο ελαστικοί. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. Τα παιδιά είναι ήρωες, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον ΑΟΚ. Προσπαθούμε απλά για την καλύτερη προετοιμασία. Ένα βασικό ζητούμενο είναι να λειτουργούμε με επαγγελματική νοοτροπία, απέναντι σε επαγγελματίες. Η προσαρμογή και η νοοτροπία θα είναι το κλειδί, η συμπεριφορά μας και η πειθαρχία, από τη στιγμή που δε μπορούμε να πιεστούμε για αποτελέσματα. Να στεκόμαστε όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται με πιο δυνατούς και έμπειρους αντιπάλους. Άσχετα με τα αποτελέσματα, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα”.

Για το αν προλαβαίνει το στόχο της σωτηρίας η Καβάλα από το Γενάρη και μετά: “Ασφαλώς, ο στόχος είναι η παραμονή. Θα κυνηγήσουμε με περισσότερο ρεαλισμό και αξιώσεις το στόχο αυτό με το νέο έτος”.

Για τον κόσμο και το επίπεδο στήριξης, αλλά και συνειδητοποίησης των πρωτοφανών συνθηκών: “Ο κόσμος κατάλαβε ότι αυτά τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους, που τα εμψυχώνουν και τα παροτρύνουν, είναι εδώ για να σώσουν το καραβάκι. Τους αξίζουν συγχαρητήρια από μένα, που θα μπουν στη διαδικασία αυτή, για να βρει σταδιακά ο ΑΟΚ το δρόμο του και να μην αφανιστεί”.

Για τη δική του παρουσία, στα δύσκολα του ΑΟΚ ως “πιστός στρατιώτης”:Εργάστηκα στην Καβάλα για μια διετία στη Σούπερ Λιγκ 1, επί διοικητικής θητείας Μάκη Ψωμιάδη, ως υπηρεσιακός, αλλά και συνεργάτης των Ντε Μος και Γούτη, αλλά και ως πρώτος τεχνικός, στη Δ΄ Εθνική, σχεδόν πριν μια δεκαετία. Μετά το περσινό πέρασμά μου από τη Δόξα Δράμας, γύρισα τον Μάιο ως προπονητής της Κ19. Σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά μου, στη Δ΄ Εθνική, η κατάσταση είναι πάλι δύσκολη, αλλά τότε ήταν πιο… λάιτ. Τώρα είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερα και δύσκολα τα πράγματα. Πάλι καλά που τα δικαστήρια και οι νόμοι μας δικαίωσαν έστω και αργά. Φυσικά και πάλι δε πήραμε αυτό που μας αξίζει, για να λειτουργήσουμε με ίσους όρους. Θα είναι μια άνιση μάχη, με επαγγελματικές και ισχυρές ομάδες. Όπως προείπα, θα είναι παραπάνω από δύσκολα και ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτό το διάστημα. Δε ξέρω που θα καταλήξει η προσπάθεια, μακάρι να έχει αντίκρισμα αυτή η υπέρβαση που γίνεται. Είναι ένα συνειδητό ρίσκο που παίρνουμε, παίκτες και τεχνικό τιμ. Είναι αδιανόητο για τον ΑΟΚ, δεν γινόταν να πάει τοπικό, με δυο ανόδους στο γήπεδο σε μια τριετία, να μη χρωστά πουθενά. Να έχει τέτοια ιστορία και να την αγαπάμε. Δε θα την αφήναμε, προσωπικά είμαι ρομαντικός”.

(πηγή: soccerpractor)

Διαβάστε επίσης