• 20 Απριλίου 2024,

Νίκος Οκεκουόγιεν: «Να δείξουμε στο παρκέ πως είμαστε καλύτεροι από το Παγκράτι»

 Νίκος Οκεκουόγιεν: «Να δείξουμε στο παρκέ πως είμαστε καλύτεροι από το Παγκράτι»

Ο σέντερ της Ένωσης, Νίκος Οκεκουόγιεν, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ και στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» μιλώντας -μεταξύ άλλων- για την προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει στην Α2.

Αναλυτικά είπε:

–Για την ήττα απ’ το Παγκράτι (11/05): 

«Πιστεύω ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, γιατί έχουμε δείξει μια άλλη εικόνα όλη τη χρονιά. Έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός, κάποια πράγματα στη ζωή είναι συγκυρίες και τάιμινγκ. Έτυχε να μην ήμασταν καλοί εκείνη τη μέρα. Κάποιες ελλείψεις, κάποιοι τραυματισμοί μέσα στη χρονιά «οδήγησαν» την πορεία της ομάδας στο να μην καταφέρουμε να ‘μαστε λίγο πιο ψηλά και ν’ αποφύγουμε τη διαδικασία αυτή».

–Για το αν αποτελούσαν στόχο τα play-offs στην αρχή της σεζόν: 

«Δεν ήταν αυτός ο στόχος στην έναρξη της σεζόν, ήταν στα μέσα. Όταν ξεκινήσαμε και είδαμε ότι μπορούμε, έχουμε το υλικό, κάποιοι παίκτες «ξεπετάχτηκαν» και σαν σύνολο «δέσαμε» από νωρίς, τότε βάλαμε σαν στόχο το να βρεθούμε στα play-offs».

–Για τα play-out με το Παγκράτι: 

«Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ το προηγούμενο παιχνίδι και να το «καθαρίσουμε» νωρίτερα. Δε μειώνω σε καμία περίπτωση τους αντιπάλους, αλλά θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το δείξουμε και στο παρκέ».

–Για τη δυναμικότητα της φετινής Α2: 

«Πιστεύω ότι ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, γιατί υπήρχε ο επιπλέον ξένος, που πέρυσι δεν επιτρεπόταν. Αυτό λίγο άλλαξε το πρωτάθλημα και το έκανε πιο μαχητικό και ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι μπορεί να βελτιωθεί παραπάνω το πρωτάθλημα της Α2 και πιστεύω ότι στο μέλλον θα συμβεί αυτό».

–Για το πόσο τον βοήθησε η φετινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο: 

«Γενικότερα θεωρώ ότι φέτος ήταν μια χρονιά-«σχολείο» για ‘μένα. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, για την προσωπικότητά μου εντός κι εκτός παρκέ, έμαθα να δουλεύω με νέους ανθρώπους και προπονητές με διαφορετική φιλοσοφία. Ήταν μια χρονιά που κέρδισα πράγματα. Αναφορικά με τα νούμερα και τα double-double, όσο δουλεύεις και κάνεις αυτό που αγαπάς έρχονται από μόνα τους αυτά. Βρέθηκα στην Καβάλα φέτος, πήρα τις ευκαιρίες και έκανα ό,τι μπορούσα για να σταθώ αξιοπρεπέστατα για τα δεδομένα της Α2».

–Για το Γιάννη Αντετοκούμπο: 

«Όταν έρχεται στην Ελλάδα, τον βλέπω αρκετά συχνά, γιατί έχουμε μια πολύ καλή φιλία, όπως και οι οικογένειές μας. Ο Γιάννης είναι αυτό που βλέπετε, ένα παιδί που έχει μάθει να δουλεύει σκληρά και ένας άνθρωπος απλός και αγνός. Από μικρό παιδί μου έλεγε «Ο Θεός δεν έχει δώσει ποτέ σε κανέναν άνθρωπο τα χαρίσματά του χωρίς λόγο.

Να είσαι ευγνώμων που βρίσκεσαι στη θέση να λες ότι παίζεις μπάσκετ και ζεις απ’ αυτό». Αυτό το θυμάμαι κάθε μέρα και προσπαθώ να μη «χαλιέμαι» είτε χάσουμε, είτε δεν παίξουμε καλά, γιατί άλλοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερα προβλήματα εκεί έξω. Προσπαθώ ν’ αφοσιώνομαι στο ότι κάνω αυτό που αγαπάω και είμαι καλά. Αυτό που μου έχει πει ο Γιάννης το σκέφτομαι σε καθημερινή βάση, ότι κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».

πηγή: basket.gr

Διαβάστε επίσης