• 30 Απριλίου 2024,

Νίκος Πατέλης για τους πελάτες των λογιστών και φοροτεχνικών: «Να μας ακούν και να μας πληρώνουν»

 Νίκος Πατέλης για τους πελάτες των λογιστών και φοροτεχνικών: «Να μας ακούν και να μας πληρώνουν»

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι με πολύ μεγάλη επιτυχία διήμερο φορολογικό φόρουμ το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη μας. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του συλλόγου λογιστών – φοροτεχνικών Καβάλας που συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των λογιστών – φοροτεχνικών, ακόμη και ορισμένων προερχόμενων από τον Έβρο.

Αμφότερες τις δύο ημέρες, τις εργασίες του φόρουμ παρακολούθησαν πολλοί λογιστές αλλά και προσωπικό της καβαλιώτικης εφορίας. Επτά ήταν οι εισηγητές του φόρουμ, κάποιοι εκ των οποίων ήταν στελέχη του υπουργείου οικονομικών. Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για τις αλλαγές στα φορολογικά δεδομένα, με ειδική έμφαση στη φορολογία των αγροτών και όσων αναπτύσσουν δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα.

Εκείνο που προέκυψε ήταν πως κάθε φορά οι αλλαγές είναι και περισσότερες, έτσι οι λογιστές – φοροτεχνικοί οφείλουν να τις παρακολουθούν με συνεχή μελέτη κι ενημέρωση. Οι πελάτες μας πρέπει να μας ακούν και κυρίως να μας πληρώνουν, δήλωσε με νόημα και παράπονο στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του συλλόγου λογιστών – φοροτεχνικών Καβάλας Νίκος Πατέλης. Είναι άδικο να μας αφήνουν τελευταίους, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, συμπλήρωσε ο κ. Πατέλης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι λογιστές – φοροτεχνικοί διαμαρτύρονται προς τους πελάτες τους, με διακριτικό αλλά συγκεκριμένο τρόπο. Λόγω της οικονομικής κρίσης όσοι απευθύνονται σε λογιστές και φοροτεχνικούς δεν είναι ιδιαιτέρως συνεπείς ως προς τις αμοιβές που οφείλουν να καταβάλουν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το κλίμα που επικράτησε στο διήμερο φόρουμ είχε και μια ανάλογη προέκταση, διότι οι λογιστές – φοροτεχνικοί ενημερώνονται, εργάζονται πολλές ώρες τα γραφεία τους, αλλά τελικά δεν αμείβονται όπως ακριβώς τους αξίζει.

 

Διαβάστε επίσης