Νίκος Πενταζίδης: « Δεν μας υπολόγιζε κανένας αλλά φτάσαμε στον τελικό»

 Νίκος Πενταζίδης: « Δεν μας υπολόγιζε κανένας αλλά φτάσαμε στον τελικό»

Δηλώσεις για τον μεγάλο τελικό του Εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έκανε ο προπονητής της Ένωσης Νίκος Πενταζίδης. Η ομάδα του θα βρεθεί το Σάββατο στις 20.00 στο κλειστό της Κομοτηνής απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης για να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόσκληση η ομάδα Εφήβων της Ενωσης;

Απάντηση: Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση αφού η ομάδα  βρίσκεται μετά από καιρό   σ` έναν τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.  Πέρσι αποχώρησε από την Α` φάση.  Δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στα επόμενα ματς. Τώρα είναι πολύ ευχάριστο αυτό που κάναμε . Δεν μας υπολόγιζε κανένας στην αρχή. Αρχικός στόχος ήταν να περάσουμε από την Α` φάση και τώρα  φτάσαμε στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για να   διεκδικούμε την πρώτη θέση.

Ερώτηση: Κατά πόσο είναι έτοιμη η Ενωση γι` αυτόν τον τελικό;

Απάντηση:  Εχουμε δουλέψει πάρα πολύ από το καλοκαίρι. Είναι παιδιά που θα παίξουν και του χρόνου στο Εφηβικό. Είναι ένα χρόνο γεννημένα νωρίτερα.  Παρόλα αυτά όλη τη χρονιά δείξανε μεγάλη συγκέντρωση.  Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με την Ασπίδα η οποία εδώ και 5 χρόνια έχει πολλές διακρίσεις στα πρωταθλήματα των Παίδων και των Εφήβων. Πέρσι πήγε στον τελικό και έπαιξε με τον ΓΣΕ στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».  Είναι μια ομάδα που από την αρχή είναι το φαβορί για την 1η θέση.  Αυτό το γνωρίζαμε.  Εχουμε εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσουμε το Σάββατο στην Κομοτηνή.

Ερώτηση: Είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας.

Απάντηση: Σίγουρα είναι μεγάλος.  Το μαρτυράει και η εικόνα των ημιτελικών. Εμείς κερδίσαμε με μια ανατροπή που κάναμε στα τελευταία 4 λεπτά, καλύπτοντας μια διαφορά 9 πόντων που χάναμε. Η Ασπίδα κέρδισε εύκολα με 22 πόντους διαφορά στον άλλο ημιτελικό. Δείχνει ότι είναι ομάδα έτοιμη.

Ερώτηση: Υπάρχει κινητοποίηση; Θα έρθουν φίλαθλοι στην Κομοτηνή;

Απάντηση: Ο κόσμος θέλει να έρθει. Μετά τον αγώνα της ανδρικής ομάδας με τον Ιπποκράτη Κω είναι πολλοί αυτοί που θα έρθουν σε μας στην Κομοτηνή.  Θέλουμε να είναι ο κόσμος δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά από την Καβάλα. Είναι Καβαλιωτάκια που θα δώσουνε μια μάχη. Θέλουμε σε αυτή τη μάχη να έρθουν οι Καβαλιώτες να βοηθήσουν. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να νιώσουν τα παιδιά την παρότρυνση του κόσμου.  Θα έχει πολύ κόσμο από την Ασπίδα άλλωστε η Ξάνθη είναι πιο κοντά στην Κομοτηνή.

Ερώτηση: Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, αυτή η πορεία της εφηβικής ομάδας είναι παρακαταθήκη για το μέλλον;

Απάντηση: Σίγουρα ναι. Θέλουμε να μπούνε οι βάσεις έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να βγούνε ταλέντα που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα.

Ερώτηση: Θέλει να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια ο Νίκος Πενταζίδης; Τον είχαμε συνηθίσει σε διαφορετικούς ρόλους όλα αυτά τα χρόνια στην Ενωση.

Απάντηση: Κοιτάξτε όσον αφορά τη θέση του τιμ μάνατζερ στην Α1, ήταν για ένα απλό λόγο, μου το είχε ζητήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια όταν με πρότεινε να μπω στο προπονητικό τιμ, έπρεπε να βρεθεί κάποιος άλλος να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Ηταν ένα πόστο πολύ δύσκολο. Έπρεπε να έχει γνώσεις, να έχει επικοινωνία, να έχει τα πάντα.  Έβλεπα προπονήσεις του Πρίφτη, του Τζήμα και όλων των προπονητών που ήταν στην Ενωση. Με προπόνησαν ο Ιτούδης, ο Γιαννάκης, όλα αυτά είναι παρακαταθήκη όσον αφορά τη δουλειά του προπονητή. Θέλω να την κάνω και θα προσπαθήσω να τη συνεχίσω στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης