• 6 Μαΐου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: «Δεν πετάμε στα σύννεφα, είναι νωρίς ακόμη»  

 Νίκος Πενταζίδης: «Δεν πετάμε στα σύννεφα, είναι νωρίς ακόμη»  

Για τη μεγάλη νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο Μεσολόγγι απέναντι στο Χαρίλαο Τρικούπη μίλησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής της ομάδας Νίκος Πενταζίδης.

Αναλυτικά.

Ερ: Πως ήταν το παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη; Ποια ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην Ένωση;

Απ: Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νωθροί. Δεν μπήκαμε στο ρυθμό του παιχνιδιού. Είχαμε ένα αμυντικό προσανατολισμό. Κρατήσαμε την άμυνα μας χαμηλά, σκοράρανε 33 πόντους. Στο β` μέρος αφού μιλήσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε κάποιες κουβέντες μεταξύ μας. Το μόνο που αλλάξαμε ήταν η όλη μας διάθεση. Γίναμε πιο επιθετικοί, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και δημιουργήσαμε, μια διαφορά στο τέλος.

Διαχειριστήκαμε το σκορ στα τελευταία λεπτά και φτάσαμε στη νίκη.

Ερ: Ανεβάζει τον πήχη αυτή η νίκη απέναντι σε μια ομάδα η οποία θεωρείται από τις καλύτερες του πρωταθλήματος;

Απ: Δεν πετάμε στα σύννεφα. Είναι νωρίς για να αλλάξουμε τους στόχους μας. Κοιτάμε ένα-ένα τα ματς και από εκεί και πέρα ότι βγει.

Ερ: Σίγουρα όμως άλλαξε τις ισορροπίες στην Α2 κατηγορία αυτή η νίκη της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας μέσα στο Μεσολόγγι.

Απ: Σίγουρα συζητήθηκε πολύ αυτή η νίκη μας. Παίξαμε με μια ομάδα που έχει τριπλάσιο μπάτζετ στο ρόστερ της και πέρσι ήταν στην Α1 κατηγορία. Καταφέραμε να κερδίσουμε και μάλιστα εκτός έδρας. Είναι μια νίκη μεγάλη, δεν μπορούμε να κρυφτούμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει βλέψεις πρωταγωνιστικές. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Ερ: Τώρα ένα ακόμη ντέρμπι με τον ΓΣΕ ίσως και μεγαλύτερο αφού είναι ανάμεσα σε δυο ομάδες του νομού μας.

Απ: Είναι ένα ματς το οποίο θέλουμε να το κερδίσουμε και οι δυο ομάδες. Θέλω να γίνει πρώτα απ’ όλα να γίνει ένα πολύ καλό ματς. Παιχνίδι που θεωρώ ότι θα προσελκύσει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν τέτοια ματς που έχουν το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι.

Θεωρώ ότι όσοι έρθουν το Σάββατο στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα απολαύσουν ένα μεγάλο παιχνίδι. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα Basketblog ο Νίκος Πενταζίδης αναδείχθηκε ο καλύτερος κόουτς της αγωνιστικής ενώ στην πρώτη πεντάδα συμπεριλήφθηκε ο Αλέξης Ράπτης με τους 20 πόντους που πέτυχε απέναντι στην παλιά του ομάδα έχοντας 8/8 δίποντα και 7 ριμπάουντ.

Διαβάστε επίσης