• 26 Απριλίου 2024,

Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: «Μέτρησε η καρδιά των παικτών μας»

 Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: «Μέτρησε η καρδιά των παικτών μας»

Δηλώσεις για τη μεγάλη νίκη της Ένωσης με τη Γέφυρα το Σάββατο που μας πέρασε έκανε ο προπονητής της Καβαλιώτικης ομάδας Νίκος Πενταζίδης στους 93,7. Τόνισε το άγχος και τη νευρικότητα που είχαν οι παίκτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του όταν βρέθηκε πίσω με 10 πόντους στο Α` μέρος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Η άποψη σου για την αναμέτρηση με τη Γέφυρα;

Απάντηση: Ήταν ένα δύσκολο ματς.  Εμείς ήμασταν νευρικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς. Μας κυρίεψε το άγχος.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουμε πολύ κακές επιλογές και τα ποσοστό μας στις βολές να είναι πολύ χαμηλό, γύρω στο 40%. Η Γέφυρα είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες όπως ο Αποστολίδης, ο Μάντζιος και ο Τσακαλέρης. Είχανε την εμπειρία να το διαχειριστούν. Αυτό όμως που μέτρησε ήταν η καρδιά των παικτών μας.  Πήγαμε επίσης πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη μας.

Ερώτηση:  Η Γέφυρα προηγήθηκε και με 10 πόντους αλλά εκεί αντέδρασε πολύ καλά η Ένωση.

Απάντηση: Σίγουρα δείξαμε αντίδραση και αλλάξαμε κάποια αγωνιστικά πλάνα. Πιέσαμε λίγο παραπάνω και κάναμε ένα σερί μεγάλο. Ήταν ευχάριστο γεγονός αυτή η αντίδραση αφού πλησιάσαμε πολύ στο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Είναι η πιο ακριβή ομάδα. Με όλες τις συγκυρίες ενάντια σε μας, φτάσαμε στη νίκη. Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για μας και δείχνει ότι αποκτούμε ένα DNA.

Ερώτηση: Ανεβάζει τον πήχη αυτή τη νίκη για τη συνέχεια;

Απάντηση: Κοιτάμε το πρόγραμμα παιχνίδι με παιχνίδι. Θα δούμε πως θα πάει. Μετά την Ευκαρπία δείχνουμε πολύ καλά σημάδια βελτίωσης. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό το ματς με τη Λευκάδα. Είναι μια ομάδα που δίνει μεγάλη σημασία στο παιχνίδι με μας. Ο προπονητής της Λευκάδας μίλησε για τελικό με Καβάλα. Οπότε καταλαβαίνεται τη σημασία του ματς.

Ερώτηση: Παρά τα νικηφόρα αποτελέσματα ο κόσμος πάλι δεν ήταν πολύς στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Αυτό είναι και ένα παράπονο σας.

Απάντηση: Είχε λίγο περισσότερο κόσμο από τις άλλες φορές. Σίγουρα όμως δεν ήταν ο κόσμος που περιμέναμε. Υπάρχει ένα παράπονο από τα παιδιά. Οι περισσότεροι φέτος έχουν πλαισιώσει την ομάδα και έχουν ακούσει ότι η Καβάλα στηρίζει γενικά τον αθλητισμό. Σίγουρα η παρουσία του κόσμου δεν είναι κάτι ευχάριστο για μας αλλά εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την ομάδας όσο πιο ψηλά γίνεται για να τον προσελκύσουμε.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης