• 6 Μαΐου 2024,

Νηρόν Ύδωρ: Φοιτήτριες του ΑΠΘ μετατρέπουν το πρώην αντλιοστάσιο Καβάλας σε ένα οικομουσείο της φύσης

 Νηρόν Ύδωρ: Φοιτήτριες του ΑΠΘ μετατρέπουν το πρώην αντλιοστάσιο Καβάλας σε ένα οικομουσείο της φύσης

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νεφέλη Πάχτα και Ιωάννα Μυωσίδου μας παρουσίασαν την εντυπωσιακή και συνάμα πρωτοποριακή διπλωματική τους εργασία με τίτλο: «Νηρόν Ύδωρ».

Έπειτα από πολύμηνη εργασία και εμπεριστατωμένη έρευνα οι δύο Καβαλιώτισσες οραματίζονται και προτείνουν μια σειρά έργων που θα μετατρέψουν το κτιριακό απόθεμα αλλά κυρίως τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην αντλιοστασίου Καβάλας στην περιοχή των Αμισιανών σε τόπο ζωής με κυρίαρχο στοιχείο το νερό.

Η αποκατάσταση των κτιρίων θα συνάδει με τη δημιουργία ενός οικομουσείου όπου η φύση, η ιστορία και η αρχιτεκτονική θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Η Νεφέλη και η Ιωάννα έδωσαν την υπόσχεση να παρουσιάσουν την εργασία τους και στον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη.

Οι δύο φοιτήτριες ευχαριστούνε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της Διπλωματικής τους εργασίας. Την επιβλέπουσα καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. κ. Στυλιανή Λεφάκη και τους: Αλεξάνδρα Τσανάκα, Αικατερίνη Κουμανίδου, Άγγελο Λογκάρη, Κωνσταντίνο Παπακοσμά.

πηγή: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Διαβάστε επίσης