Νοικιάστηκε το κατάστημα πρώην «Μιράντα»

 Νοικιάστηκε το κατάστημα πρώην «Μιράντα»

Ημερολογιακά βρισκόμαστε στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, με την τουριστική κίνηση και στην αγορά να είναι αυξημένη, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε καλοκαίρι. Οι επιχειρηματίες – επαγγελματίες της πόλης σκέπτονται ωστόσο το προσεχές φθινόπωρο αλλά και γενικότερα την επόμενη χειμερινή περίοδο.

Η κινητικότητα στην αγορά δε σταματά ποτέ. υπάρχουν ειδήσεις με κυριότερη την ενοικίαση ενός προνομιακού καταστήματος που για καιρό παρέμενε άδειο, στη διασταύρωση των οδών Δαγκλή κι Ερυθρού Σταυρού. Το κατάστημα που έχει εμβαδό άνω των διακοσίων τετραγωνικών μέτρων στο παρελθόν λειτουργούσε ως καφέ – εστιατόριο «Μιράντα». Στη συνέχεια φιλοξένησε επιχείρηση σνακ – μπαρ κα πιο πρόσφατα είχε λειτουργήσει ως παιδότοπος.

Αφού ο χώρος παρέμεινε ανοίκιαστος, παρά τους πολλούς ενδιαφερόμενους, για πολύ καιρό τελικά υπεγράφη η σχετική συμφωνία μισθώσεως. Οι εργασίες προετοιμασίας της επιχείρησης έχουν αρχίσει με προοπτική αυτή να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο. Όπως λέγεται, πρόκειται για κατάστημα γενικού εμπορίου, με προτεραιότητα κατά τις πληροφορίες τα είδη διατροφής.

Ο μισθωτής είναι συμπολίτης επιχειρηματίας – επαγγελματίας. Το κατάστημα βρίσκεται σε προνομιακό σημείο της περιοχής, απέναντι από το διοικητήριο, ενώ ευνοείται από το γεγονός ότι κάθε Σάββατο πραγματοποιείται σε μικρή απόσταση η λαϊκή αγορά.

Κι άλλες όμως επιχειρηματικές κινήσεις προετοιμάζονται και θα παρουσιαστούν ως νέες επαγγελματικές δραστηριότητες το φθινόπωρο. Ιδιώτης μίσθωσε από το δήμο Καβάλας ένα μεγάλο κατάστημα στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά, προς την πλευρά της οδού Ομονοίας. Μέχρι και πρόσφατα εκεί λειτουργούσε κατάστημα πώλησης υποδημάτων. Στη θέση της επιχείρησης που έκλεισε θα λειτουργήσει κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών.

Ανακαίνιση πραγματοποιείται σε κατάστημα το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου. Φημολογείται ότι το γωνιακό κατάστημα θα φιλοξενήσει κτηματομεσιτικό γραφείο. Κινητικότητα παρατηρείται στην οδό Ομονοίας, στην περιοχή πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Παύλου, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα ανοίκιαστα καταστήματα.

Κινητικότητα όμως παρατηρείται και στις συνοικίες της πόλης, όπως για παράδειγμα στη συνοικία του Βύρωνα, όπου λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κοντά στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

 

Διαβάστε επίσης