Νωρίς για τέτοιες σκέψεις …

 Νωρίς για τέτοιες σκέψεις …

Δεν λέει να στρώσει ο καιρός (γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης μόνο τα χαλιά στρώνουν) αφού  μετά τα χιόνια ήρθανε οι βροχές , οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι για να μας θυμίσουν οτι μπορεί να πέρασε ο χιονίας οχι όμως και ο χειμώνας.

Καταλαβαίνετε οτι ο φετεινός χειμώνας έχει ακόμα δρόμο και θα πρέπει απο τώρα να κάνουν τον προγραμματισμό μας όσο αφορά τους τρόπους θέρμανσης διότι ακούω απο πολλούς να παραπονιούνται οτι μέχρι σήμερα έχουν κάψει τόσο πετρέλαιο όσο τους δύο προηγούμενες χειμώνας μαζί.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός και αυτή την εβδομάδα θα είναι δύσκολος και προβληματικός αφού θα έχουμε πολλά φαινόμενα και το κρύο σε καθημερινή βάση.

Μπορεί να αφήσαμε πίσω μας τα πολύ δύσκολα αλλα έχουμε μπροστά μας τα δύσκολα.

Το μήνυμα είναι οτι ο χειμώνας συνεχίζεται άσχετα αν ο ήλιος της Κυριακής προς στιγμήν μας ξεγέλασε.
Προβληματισμένος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στο Παλιό αφού κάποιοι αλητάμπουρες μπουκάρανε στην αυλή του σχολείου και με μανί ξηλώσανε τα ολοκαίνουργα παγκάκια που είχαν τοποθετηθεί για να κάθονται τα παιδιά την ώρα του διαλλείματος.

Πρόκειται για τις γνωστές τσογλανοπαρέες που έχουν την διάθεση να καταστρέφουν και να ξεσπάνε σε οτιδήποτε θέλει να ανεβάσει την ποιότητα της ζωής μας.

Να τους χαίρονται οι γονείς τους που έχουν βέβαια και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτές τους τις συμπεριφορές.

Μπράβο στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας που το Σαββατοκύριακο βγήκανε και μαζέψανε όλα τα σκουπίδια που είχανε συσωρευτεί εντός και εκτός κάδων λόγω της κακοκαιρίας.

Απο την Κυριακή το μεσημέρι απο το κέντρο της πόλης αλλά και τις περισσότερες γειτονιές είχε απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος σκουπιδιών.

Αυτό το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που στην κυριολεξία μας αιφνιδίασε με την ένταση και την διάρκεια των φαινομένων είχε και την ιδιαιτερότητα οτι ήταν το πρώτο που αντιμετωπίστηκε μέσα απο την πλατφόρμα  κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες απο τον καναπέ του σπιτιού τους να γράφουν ο καθένας το μακρί και το κοντό του χωρίς κανείς να έχει την διάθεση να πάρει ένα φτιάρι και να καθαρίσει την αυλή ή την είσοδο του σπιτιού και του μαγαζιού του.

Μόνο κριτική , ειρωνίες και αστειάκια.

Διότι αγαπητοί μου αναγνώστες αυτό το μέσο επικοινωνίας που σε άλλες περιπτώσεις και με την σωστή χρήση συμφωνώ οτι είναι πολύ χρήσιμο αργά αλλά σταθερά μας μετατρέπει σε θεατές της ίδιας μας της ζωής αφού στην κυριολεξία μας αφοπλίζει και μας δίνει έναν ρόλο άκρως παθητικό που περιορίζεται σε ένα δωμάτιο με ένα υπολογιστή μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη.

Αν αυτός ο τρόπος ζωής σας αρέσει και σας εκφράζει

ορμάτε λεβέντες !!!!

Νομίζω οτι η χιονόπτωση η χθεσινοπρωϊνή δεν μας τρόμαξε μετά απο αυτά που περάσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα αλλα δεν βλέπω οτι μπορεί να μας ανησυχήσει αφού το χιόνι στις περισσότερες περιπτώσεις θα γίνει νερό.

Πάντως το κύμα αυτό κακοκαιρίας θα μας επηρεάσει μέχρι και την Πέμπτη.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωϊ.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης