• 20 Απριλίου 2024,

Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

 Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Ερωτήματα, προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει η στάση ανεμβολίαστου γιατρού στο νοσοκομείο της Καβάλας, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους!

Τα παράδοξα αυτά περιστατικά φέρονται να εκτυλίσσονται την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καβάλας και αφορά σε πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

“Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας”, εξηγεί στο GR TIMES ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. Και συνεχίζει:

“Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα”.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του GR TIMES, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικαδία, ωστόσο έμειναν στα .. κρύα του λουτρού!

“Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες“, υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες του GR TIMES αναφέρουν πως τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μάλιστα, που επέλεξαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς, -καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες – φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία της, άδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έγραψε το GR TIMES, «όχι» στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ώστε να “παγώσει” η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

πηγή: GRTIMES – Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Διαβάστε επίσης