ΝΟΘΑΚ: Ραντεβού για νέες διακρίσεις δίνουν ο Νίκος Γκέκας και ο Γιάννης Σκαρής (video)

 ΝΟΘΑΚ: Ραντεβού για νέες διακρίσεις δίνουν ο Νίκος Γκέκας και ο Γιάννης Σκαρής (video)

Στην Αθλητική Πρωινή μίλησαν ο προπονητής του ΝΟΘΑΚ Νίκος Γκέκας και ο πρωταθλητής Γιάννης Σκαρής, ο οποίος πρόσφατα είχε μια εξαιρετική παρουσία στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης που έγινε στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας.

Ο Νίκος πήρε θέση και για τη ένωση ανάμεσα στους δυο ομίλους ΝΟΚ και ΟΘΑΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Γιάννης Σκαρής: «Ασχολούμαι 8 χρόνια με την κολύμβηση στον ΟΘΑΚ, έχοντας τον ίδιο προπονητή. Στην προαγωνιστική έκανα με την κ. Ισιγόνη Βαλσαμίδου. Στην αγωνιστική είμαι με τον κ. Νίκο Γκέκα. Η ιδέα για την ανοικτή θάλασσα είχε ξεκινήσει από πέρσι, οπότε ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε στην προπόνηση και συμμετέχω και στους αγώνες.

Είχα πριν το Σετούμπαλ αγωνιστεί και στους αγώνες πρόκρισης 5 χιλιομέτρων που ήταν στην Αθήνα. Εκεί κατάφερα να προκριθώ για τη μεγάλη διοργάνωση. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στην Πορτογαλία. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα.

Δεν είχα άλλωστε την ανάλογη εμπειρία που είχαν οι άλλοι αθλητές. Πρώτα απ` όλα είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα.  Κολυμπήσαμε 40 άτομα. Για πρώτη φορά επίσης κολύμπησα αυτή την απόσταση.

Μας καθοδηγούσε ο Ολυμπιονίκης ο κ. Γιαννιώτης και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για όλους μας. Κατάφερα στο πρώτο Πανευρωπαϊκό μου πρωτάθλημα να πάρω αυτή τη θέση. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Συμμετείχαν οι καλύτεροι του αγωνίσματος από κάθε χώρα της Ευρώπης. Μέσα στην κούρσα υπήρχαν πολλές εναλλαγές. 

Είναι και τα δυο πολύ απαιτητικά και η ανοιχτή θάλασσα και οι αγώνες στο κολυμβητήριο. Χρειάζεται πολύ δουλειά. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στον όμιλο, αυτό πρέπει να το τονίσω. Στην πισίνα περισσότερο μου αρέσει το ελεύθερο. Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο όλους τους προπονητές μου και την οικογένεια μου.

Ακόμη και τους φίλους μου, οι οποίοι με στηρίζουν καταλαβαίνοντας ότι ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό. Φέτος ο στόχος που έχει μείνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα σε ένα μήνα περίπου. Θέλω να κατακτήσω όσο το δυνατόν πιο καλές θέσεις μπορώ. Θα κολυμπήσω στα 400, 800 και 1500 ελεύθερο. Αργότερα στην ανοιχτή θάλασσα».

 

Νίκος Γκέκας: «Συνεχίζει ο Γιάννης μια παράδοση καλών αθλητών που βγαίνουν από τον  όμιλο. Είναι ο δεύτερος αθλητής που πάει σε Πανευρωπαϊκό και πλασάρεται σε καλή θέση την τελευταία τετραετία. Είχε προηγηθεί ο Παναγιώτης Εμφιετζής, πριν 4 χρόνια. 

Για μια πόλη όπως η Καβάλα το να βγάλει δυο αθλητές οι οποίοι έχουν πάει σε Πανευρωπαϊκό μέσα σε 4 χρόνια, είναι μεγάλη πόλη. Αυτό είναι πολύ καλό και δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά σε όλα τα τμήματα όχι μόνο στο αγωνιστικό. Για να έρθουν στο αγωνιστικό τμήμα παιδιά και να πρωταγωνιστήσουν, σημαίνει ότι έγινε πολύ καλή δουλειά στη μικρή πισίνα, στις ακαδημίες και στα προαγωνιστικά.

Ο Γιάννης μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Όσο ανεβαίνει ο πήχης, πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Αυτό που του λέω πάντα είναι ότι για να κάνει το βήμα παραπάνω, πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα και όχι τα ίδια ή λιγότερα.

Στη θάλασσα με αυτή την επιτυχία θεωρώ ότι μπορεί να ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά. Είμαι πάντως πολύ ικανοποιημένος με την προσπάθεια του Γιάννη. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες τέτοιου μεγάλου επιπέδου. Ειδικά σε ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές, είχε ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

Ο Γιάννης είναι ένας αθλητής… στρατιώτης. Ότι πούμε πρέπει να γίνει… γίνεται. Δεν έχουμε θέματα στην προπόνηση. Προσπαθεί συνέχεια σε καθημερινή βάση. Έχει υπομονή. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες του. 

Θέλει υπομονή και επιμονή και όλα έρχονται. Τώρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα κατεβαίνει ο Γιάννης με τον καλύτερο χρόνο και στα τρία αγωνίσματα.  Επίσης να επιβεβαιώσει την πολύ καλή του κατάσταση και να κερδίσει στην ανοιχτή θάλασσα. 

Από το 2009 έχω έρθει στην Καβάλα. Δεν έχω κουραστεί. Υπάρχει το μεράκι. Η «τροφή» μου είναι οι αθλητές. Να βγαίνουν καλοί αθλητές και να διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο. Βάσει των συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, ήταν πολύ σημαντικό που έγινε αυτή η Ένωση ανάμεσα στο ΝΟΚ και στον ΟΘΑΚ.

Η Καβάλα πλέον έγινε πιο δυνατή σε κολυμβητικό επίπεδο τόσο την περιφέρεια αλλά και πανελλαδικά. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει πολύ και σε βαθμολογικό επίπεδο.

Μας λείπανε κάποιοι αθλητές στις σκυταλοδρομίες και στους δυο ομίλους, τώρα ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Τώρα είμαστε όλοι μαζί και πιο δυνατοί.  Ελπίζω άμεσα να φανεί το πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η συνεργασία των δυο ομίλων της Καβάλας».

Διαβάστε επίσης