Ντροπή και κατάντια- Ποτέ δεν ήταν σε αυτά τα χάλια η ιστορική Καλαμίτσα

 Ντροπή και κατάντια- Ποτέ δεν ήταν σε αυτά τα χάλια η ιστορική Καλαμίτσα

Παρά το ότι χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ουδείς σκέφθηκε να ασχοληθεί με τον καθαρισμό και την περιποίηση της πολυσύχναστης και ιστορικής για την Καβάλα παραλίας της Καλαμίτσας. Η οποία κάθε μέρα που περνά είναι σε χειρότερη κατάσταση. Οι βασικές ευθύνες αυτής της πλήρους εγκατάλειψης ανήκουν στο κράτος κι ειδικότερα στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Ευθύνες υπάρχουν κι αλλού. Ακόμη και στους απλούς πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους αποδέχονται την κατάντια και συμβιβάζονται με αυτήν.

Κανείς δεν θυμήθηκε χθες την Καλαμίτσα αν και υπήρχε αφορμή και λόγος σημαντικός. Οι λίγοι εθελοντές που δραστηριοποιήθηκαν (όσο δραστηριοποιήθηκαν) παρέβλεψαν την ανάγκη και την προτεραιότητα, ασχολήθηκαν με άλλες παραλίες και άλλα σημεία στα οποία με τον τρόπο τους έδρασαν. Ο Δήμος Καβάλας παρακολουθεί από απόσταση έχοντας τα δικά του επιχειρήματα και δικαιολογίες. Όσο για την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), αυτή με πρόφαση πρόστιμο που της επιβλήθηκε δεν ασχολείται καθόλου κι έτσι απαξιώνει περαιτέρω την περιουσία της.

Η στάση της ΕΤΑΔ είναι προσβλητική για τους Καβαλιώτες, η δε Καλαμίτσα βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που αυτή επηρεάζει αρνητικά την πολυέξοδη προσπάθεια τουριστικής προβολής κι ανάδειξης της πόλης ως προορισμό διακοπών. Δυστυχώς η κατάσταση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μιας και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός.

 

 

Διαβάστε επίσης