• 18 Μαΐου 2024,

O ΑΠΡΙΛΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

 O ΑΠΡΙΛΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

Ο Απρίλης του 2016  ήταν ένας σημαντικός μήνας για την δεκάχρονη ιστορία του Ωδείου “ΝΕΑΠΟΛΙΣ”                καθώς φιλοξένησε  τρεις μουσικούς διεθνούς βεληνεκούς. Ειδικότερα:

Την Δευτέρα 18 Απριλίου στο κινηματοθέατρο “ΌΣΚΑΡ” το ωδείο “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” φιλοξένησε τον Καβαλιώτη βιολονίστα Ιάσονα Κεραμίδη -πρώτο βιολί στη φιλαρμονική Ορχήστρα Μονάχου- και την Πορτογαλέζα πιανίστα Carlota Amado βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς. Oι δύο μουσικοί έπαιξαν κομμάτια εξαιρετικής δεξιοτεχνίας και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι μαθητές του Ωδείου είχαν την ευκαιρία να μαθητεύσουν για δύο ημέρες στις 19 και 20 Απριλίου -οι οποίες τελικά δεν ήταν αρκετές -πλάι σε αυτούς τους δύο καταξιωμένους μουσικούς και στο τέλος των σεμιναρίων  ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Η διεύθυνση του Ωδείου “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τη συναυλία όσο και τα σεμινάρια που διεξήχθησαν στο χώρο συναυλιών του Ωδείου.

Η άλλη μεγάλη στιγμή του Ωδείο “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” είναι το ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου στις 23 Απριλίου στον επιβλητικό χώρο του ξενοδοχείου “ΙΜΑΡΕΤ”. Ο κ. Μπεχλιβάνογλου έχει συμπράξει με μουσικούς καταξιωμένους στο διεθνές μουσικό στερέωμα όπως ο Lucio Dalla, η Lara Fabian, η Madeleine Peyroux, ο Σταυρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι.

Η συγκεκριμένη βραδιά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνδρομή των χορηγών μας. Πρόκειται για ανθρώπους  οι οποίοι στήριξαν μία ιδιωτική επιχείρηση όχι στο να έχει κέρδος από αυτή την εκδήλωση, αλλά απλά στο να την πραγματοποιήσει

Η οικογένεια Αλχαζίδη, η Νατάσα και ο Θόδωρος, ιδιοκτήτες της ENVITEC, εταιρίας που ασχολείται με τη θέρμανση την ψύξη και την ύδρευση, μας προσέφεραν τη διαμονή του καλεσμένου μας στους πανέμορφους ξενώνες τους στο Παληό-“SWEET HOME PALIO”.

Oι υπόλοιποι χορηγοί μας είναι: η Διαμαντούλα Χατζηθεοδώρου, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εταιρείας πετρελαίου θέρμανσης, το κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ KIKI CHARLY, ο Μάκης Χατζηαβραάμ και το κατάστημα του COPY EXPRESS και το γυμναστήριο GENESIS της Μαρίας Δημητριάδου.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τη διεύθυνση και τους ανθρώπους του ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ  καθώς και το ερευνητικό κέντρο “MOHA “για τη φιλοξενία του ρεσιτάλ και την άψογη συνεργασία

To κοινό καταχειροκρότησε τον σολίστ τη βραδιά του ρεσιτάλ και οι μαθητές του Ωδείου είχαν την ευκαιρία στις 24 Απριλίου  να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του κ. Μπεχλιβάνογλου με θέμα “δεξί χέρι, ο αφανής ήρωας και η τεχνική του”. Ακολούθησε master class ανοιχτό στο κοινό κατά το οποίο οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις και τις συμβουλές αυτού του εξαίρετου μουσικού.

Ο Μάιος αδιαμφισβήτητα είναι ένα μήνας πολλά υποσχόμενος για το Ωδείο “ΝΕΑΠΟΛΙΣ” καθώς πλησιάζει η συναυλία των καθηγητών στις 15 Μαίου στο κινηματοθέατρο «ΟΣΚΑΡ» που είναι μια λαμπρή γιορτή της Μουσικής  και η συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής του Πάρη Τσίρτση στις 25 Μαίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης