• 19 Μαΐου 2024,

Ο ΑΟΚ υπερπρωταθλητής 2023-2024: Σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει (φωτογραφίες)

 Ο ΑΟΚ υπερπρωταθλητής 2023-2024: Σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει (φωτογραφίες)

Κείμενο του Μπάμπη Παναγιωτίδη


Ο Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ έκλεισε την άκρως πετυχημένη χρονιά του με την κατάκτηση και του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, επικρατώντας στον τελικό με 1 – 0 έναντι ενός αξιόμαχου αντιπάλου, του Βύρωνα με το τέρμα που πέτυχε ο Σαμπανίδης στο 68′ έπειτα από σέντρα του Αλτιντζή.

Το φινάλε της αναμέτρησης τον βρήκε να στέφεται υπερπρωταθλητής ,τόσο με το κύπελλο της Ε.Π.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ ,όσο και με το κύπελλο του πρωταθλήματος της Ε.Π.Ο. του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο ουρανός στο Ανθή Καραγιάννη – με το που σήκωσε ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Καζαντζίδης τα δύο κύπελλα – γέμισε με βεγγαλικά που ασταμάτητα εκπυρσοκροτούσαν δίνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το κλίμα που επικρατούσε από νωρίς.

Σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην κατηγορία με ένα σερί 21 νικών στην τελική ευθεία και συνολικά 32 νίκες, μία ήττα, μία ισοπαλία σε 34 αγωνιστικές και τέρματα 89 – 11, είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί από άλλη ομάδα.

Στο νήμα επάνω χάθηκε η πρώτη θέση στους σκόρερ, μιας και ο Βασίλης Παπαδόπουλος τερμάτισε δεύτερος με 26 τέρματα, μη αγωνιζόμενος σε 9 παιχνίδια – πίσω από τον Σέα που πέτυχε 28, ενώ τρίτος σκόρερ του ομίλου κατετάγη ο Κοσμάς Γκέκας με 21 τέρματα, όπου και αυτός λόγω σοβαρού τραυματισμού απείχε από αρκετά ματς.

Τα εύσημα αξίζουν στο προπονητικό τημ, με προπονητή τον Τιμόθεο Καβακά, βοηθό τον Γιώργο Αγγελίδη, προπονητή τερματοφυλάκων τον Νίκο Σουμουλίδη, γυμναστή τον Γιάννη Κασκαμπανιώτη.

Στον Γενικό Αρχηγό Γιώργο Μανάφη, στον φυσικοθεραπευτή Νίκο Λοΐζο, στους φροντιστές αποδυτηρίων Νίκο Γκιούρα και Μανώλη Εμμανουηλιδη, στους φροντιστές γηπέδων Κώστα Χατζηγεωργίου και Κώστα Νάκο.

Στον ακούραστο ” εργάτη ” Βασίλη Εμμανουηλιδη. Στους γιατρούς της ομάδας μας, τον Θόδωρο Μήτρα, τον Μιχάλη Σωτηρόπουλο, τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Στον φυσικοθεραπευτή Ανέστη Προβατιδη που ήταν μαζί μας μέχρι τον Δεκέμβριο. Στον Βαγγέλη Αγγελή, που για ένα εξάμηνο διετέλεσε τεχνικός διευθυντής του οργανισμού. Υπεύθυνη στα γραφεία της ομάδας ήταν η Ευτυχία Θεϊόκα

Στους ποδοσφαιριστές – πρωταθλητές – κυπελλούχους της ομάδας μας που θα τους καταχωρήσω αλφαβητικά:

1. Βασίλης Αλτιντζής

2. Λευτέρης Αστράς

3. Στέφανος Βασιλόπουλος

4. Δημήτρης Γερονικολός

5. Θανάσης Γιαγτζίδης

6. Κοσμάς Γκέκας

7. Σάββας Γκέντζογλου

8. Γιάννης Δαλιανόπουλος

9. Παύλος Δερμιτζάκης

10. Φίλιππος Δημητριάδης

11. Σάββας Ελάνογλου

12. Θανάσης Ιωαννίδης

13. Γιάννης Καζαντζίδης

14. Χρήστος Καρακώστας

15. Τάσος Λαγός

16. Νίκος Μέτσε

17. Βασίλης Παπαδόπουλος

18. Ραφαήλ Παπαδόπουλος

19. Μανώλης Περδίκης

20. Νίκος Σαμπανίδης

21. Γιώργος Σμίλτος

22. Θανάσης Στοΐνοβιτς

23. Αλέξανδρος Τσιόπτσης

24. Μοχάμεντ Αλ Ρασίντ

25. Λάζαρος Τζελίδης

Επίσης στην ομάδα μας αγωνίστηκαν, ο Κώστας Σαλπιγγίδης, ο Γιώργος Μπιμπισίδης, ο Παναγιώτης Σταθάκης, ο Τάσος Μαγκαφίνης, ο Αντώνης Δερμιτζάκης, ο Πάβελ Παβλόφ, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο Νίκος Χατζής, ο Αλέξανδρος Φερεντίνος, ο Αμίκο Κουτουμπίτσε.

Η Διοικούσα επιτροπή απαρτίζονταν από τον πρόεδρο Γιάννη Διαμαντίδη και τους συνεργάτες του, Νίκο Κοσκινά, Τάκη Τρικίδη, Ανδρέα Σκλαρή, Θάνο Σπανδωνίδη, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αντώνη Αντωνίου, τον Ανδρέα Ζιρτιλίδη και τον γράφοντα.

Κοντά στην ομάδα πάντοτε ο Γραμματέας του Ερασιτέχνη Βασίλης Βακιρτζής, και ο Βασίλης Καφετζής. Αρκετοί ήταν οι αφανείς ήρωες, που βοήθησαν με διάφορους τρόπους τον οργανισμό του Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους χορηγούς της ομάδας, που για ακόμη μία χρονιά μας εμπιστεύτηκαν, διαφημίζοντας τις εταιρείες τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας, καθώς και από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που διαθέτει ο Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ.

Για το τέλος άφησα τον φίλαθλο κόσμο του Α.Ο.Κ. που σε αρκετά ματς ήταν ο 12ος παίκτης της ομάδας, τόσο εντός έδρας όσο και μακρύτερα από την Καβάλα. Ευχαριστούμε από καρδιάς. Εύχομαι του χρόνου το γήπεδο μας να είναι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι γεμάτο από τους φιλάθλους της πανέμορφης Καβάλας.

Ανανεώνουμε την συνάντηση μας στην Super League 2, με το καραβάκι στην καρδιά μας.

Διαβάστε επίσης