• 5 Μαΐου 2024,

Ο Αρχέλαος Γρανάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την τοπική αυτοδιοίκηση

 Ο Αρχέλαος Γρανάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο συμπολίτης γιατρός, πρώην αντιπεριφερειάρχης- σήμερα περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Αρχέλαος Γρανάς ανακοίνωσε την πολύ πιθανή αποχώρηση του από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως καταλάβαμε από τις δηλώσεις του, είναι μια επιθυμία του που θα υλοποιήσει με την ευκαιρία των εκλογών τον Μάη του 2019. «12 χρόνια είναι αρκετά» είπε ο κ. Γρανάς που ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση από το 2006, στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. 3,5 από αυτά τα 12 χρόνια ήταν Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Καβάλας.

Αποχωρεί αφήνοντας χώρο στα νέα παιδιά, για τα οποία ανησυχεί για το αν υπάρχουν. Αν είναι δηλαδή διατεθειμένα να ασχοληθούν με τα κοινά. «Θέλω να ασχοληθούν νέα παιδιά. Υπάρχουν αλλά καταλαβαίνω ότι θέλουν ώθηση» είπε ο Αρχέλαος Γρανάς. Αυτήν την περίοδο- λόγω συνταξιοδότησης συναδέλφων του στο Νοσοκομείο- έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συχνές χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρά ταύτα βρήκε χρόνο να μιλήσει στην Πρωινή, με αφορμή ερωτήσεις της παράταξης του. Αυτές γνωστοποιήθηκαν και με δελτία τύπου ώστε να απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Για την ερώτηση για το Βιοτεχνικό Πάρκο ο κ. Γρανάς είπε: « Υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας. Υπάρχει ένα παλιό διοικητικό συμβούλιο που δεν αντικαταστάθηκε και δεν λειτουργεί. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση ερμαφρόδιτη. Οι απαντήσεις που δόθηκαν σε προηγούμενες ερωτήσεις μας δεν έγιναν ποτέ πράξη». Για την ερώτηση περί της Εργοανάπτυξης ο κ. Γρανάς σχολίασε: « Δεν συμφωνώ ο πρόεδρος της εταιρίας να είναι και αντιπεριφερειάρχης. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία δεν λειτουργεί. Οι υπάλληλοι γνωρίζω ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ενώ ζητούμε ενημέρωση για το έγινε με τον επενδυτή που ανέλαβε τα Λουτρά των Ελευθερών πριν από έναν περίπου χρόνο».

Ο κ. Γρανάς υποστήριξε ότι έχει επιφυλάξεις για τον Κλεισθένη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Τόνισε επίσης ότι στην Ελλάδα και οι αυτοδιοικητικοί πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται.

Διαβάστε επίσης