Ο Χάρης Παππάς και ο Γιώργος Τίτης μιλάνε για το νέο ξεκίνημα του Αετού Οφρυνίου

 Ο Χάρης Παππάς και ο Γιώργος Τίτης μιλάνε για το νέο ξεκίνημα του Αετού Οφρυνίου

Χάρης Παππάς: «Θα είναι έτοιμος ο Αετός στη νέα εποχή που διανύει»

Ο Χάρης Παππάς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής του Αετού στην Αθλητική Πρωινή. Μετά τη σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα, θέλει να διακριθεί και στο προπονητικό χώρο και θεωρεί ότι ο Αετός είναι η κατάλληλη ομάδα για το ξεκίνημα σε ανδρικό επίπεδο βάση της φιλοσοφίας που έχει για τη νέα εποχή που διανύει.

Ερ: Είναι ρίσκο για σένα ο Αετός σε μια μεταβατική περίοδο;

Απ: Θεωρητικά μπορεί να έχει γιατί είναι μια ομάδα που την έχουμε συνηθίσει στη Γ`Εθνική. Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω. Δε σημαίνει για μένα ότι η εμπειρία πάντοτε συνοδεύεται και με γνώσεις.

Θέλουμε να έχουμε νέα παιδιά. Βέβαια θα μείνει και ένας κορμός από πέρσι με έμπειρους παίκτες γιατί χωρίς αυτούς δύσκολα θα μπορέσουν να ενταχθούν τα νέα παιδιά στην ομάδα. Επίσης υπάρχει μια διοίκηση με σταθερότητα όπου ο Γιώργος Τίτης θα έχει πιο ενεργό ρόλο ενώ ο πρόεδρος ο κ. Νίκος Λαμπίδης είναι αγαπητός απ`όλους και γνωρίζουμε όλοι τι έχει προσφέρει τόσα χρόνια στον Αετό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ερ: Η συνεργασία σου με τον Γιώργο Τίττη στις Μεικτές της ΕΠΣΚ έπαιξε ρόλο στο να αναλάβεις τη θέση του προπονητή στον Αετό;

Απ: Ναι βέβαια. Με το Γιώργο έχουμε την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Η κοινή μας παρουσία στις Μεικτές κρίνω ότι ήταν εξαιρετική. Η μια Μεικτή προκρίθηκε ενώ η άλλη αδίκως δεν προκρίθηκε. Οργανώσαμε σε πολύ καλό βαθμό τις Μεικτές  μαζί με τους συνεργάτες μας τον Δημήτρη Αμπατζή και τον Νεκτάριο Τζήκο.

Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το έργο και να γίνει ακόμη καλύτερο τη νέα σεζόν.

Ερ: Θα υπάρχει ένα απαιτητικό κοινό στο Οφρύνιο από τη στιγμή που η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία στη Γ` Εθνική. Η σύγκριση μήπως κάποιες φορές δυσκολέψει το έργο σου;

Απ: Η ομάδα θα εμφανιστεί έτοιμη  και νομίζω ότι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Η οργάνωση είναι εξαιρετική όπως και οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αποκτήσω εμπειρίες σε ομάδα ανδρικού επιπέδου ως προπονητής.

Ετοιμάστηκα και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δουλέψω με τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο βασικός λόγος που πήγα στο Οφρύνιο, είναι ότι ταιριάζει 100% η φιλοσοφία μας. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να καταφέρουμε αυτό που σκεφτόμαστε.

Γιώργος Τίτης: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία στον Αετό, δίνουμε βάση στην Ακαδημία του συλλόγου μας»

Ο Γιώργος Τίτης επιστρέφει στον Αετό Οφρυνίου αυτή τη φορά σε διοικητικό ρόλο και μιλάει για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει σε μια ομάδα που είχε πολύ καλή παρουσία τα τελευταία 4 χρόνια στη Γ` Εθνική.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή κάνει λόγο για τη  αλλαγή φιλοσοφίας στον Αετό.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Καταρχήν η μη συμμετοχή του Αετού στο πρωτάθλημα της Γ`Εθνικής, ήταν ένα γεγονός που σχολιάσθηκε σε μεγάλο βαθμό. Πως το είδε ο κόσμος του χωριού;

Απ: Ήταν καθαρά μια απόφαση του προέδρου της ομάδας Νίκου Λαμπίδη. Μετά από 4 χρόνια εκτιμώ ότι ήρθε η κούραση. Η Γ`Εθνική έχει πολλές υποχρεώσεις και σίγουρα υπήρχε και το οικονομικό θέμα. Δεν είναι εύκολο το βάρος να το σηκώνει ένα άτομο.

Αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες. Οπότε όταν φτάσαμε σε δύσκολες καταστάσεις για τον Αετό, βρεθήκαμε κάποια άτομα να είμαστε κοντά του και αποφασίσαμε όλοι από κοινού να συνεχίσει η ομάδα έστω στο τοπικό.

Ξεκινάμε οπότε μια νέα προσπάθεια 8-10 άτομα, προκειμένου να αλλάξουμε τη φιλοσοφία του Αετού, πρώτα απ` όλα. Να δώσουμε βάρος στην Ακαδημία του συλλόγου και στα νέα παιδιά της περιοχής. Βέβαια στο ρόστερ της ομάδας θα υπάρχουν και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Επίσης και κάποιοι που επιστρέψανε στον Αετό από άλλες ομάδες όπως ο Μαντέσος και ο Ρίντα. Είναι παιδιά μέσα από το χωριό. Η βασική μας φιλοσοφία είναι να ανεβάζουμε παιδιά από την Ακαδημία μας. Θα έχουμε 6 παιδιά γεννημένα το 2006 και 2007 στην πρώτη ομάδα.

Στην Ακαδημία υπεύθυνος θα είναι κατά κύριο λόγο ο Στάθης Ζαχαρίας αλλά θα βοηθάω και εγώ. Είναι «μουδιασμένοι» με αυτό που έγινε οι φίλαθλοι της ομάδας αλλά τι να κάνουμε;

Έγιναν κάποιες προσπάθειες αλλά δεν καρποφορήσανε να παίξει η ομάδα στη Γ` Εθνική. Ο Νίκος Λαμπίδης ήταν ανένδοτο αφού ήταν κουρασμένος απ`όλη την προσπάθεια τω 4 χρόνων στη Γ` Εθνική.

Ερ: Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια ομάδα με παιδιά από το Οφρύνιο;

Απ: Ακριβώς. Ο κορμός να είναι από την Ακαδημία της ομάδας. Αν μέσα στα επόμενα δυο τρία χρόνια μπορέσει και ξαναβγεί στη Γ`Εθνική αλλά με παιδιά δικά μας, έχει καλώς. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια φιλοσοφία. Σκοπός βασικός είναι η ανάδειξη ταλέντων.

Ερ: Εσύ επιστρέφεις στον Αετό σ` ένα άλλο πόστο ενώ σαν προπονητής έζησες καλές στιγμές.

Απ: Πονάμε την ομάδα. Όλοι είμαστε από το χωριό. Ζήσαμε σίγουρα κάποιες σπουδαίες στιγμές και τώρα θα βοηθήσουμε στο νέο ξεκίνημα της ομάδας με τη διαφορετική φιλοσοφία.

Ερ: Τι μέτρησε και στη θέση του προπονητή επιλέξατε τον Χάρη Παππά;

Απ: Το κυριότερο που μέτρησε είναι ότι δουλεύει με νέα παιδιά. Είναι ο Χάρης ο Παππάς. Είναι τιμή που δέχτηκε την πρόταση μας. Για τους στόχους που έχει βάλει η ομάδα πιστεύουμε όλοι ότι είναι ο κατάλληλος προπονητής.

Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α`κατηγορίας  θα είναι ανταγωνιστικό. Είναι ο Βύρωνας που πρωταγωνιστεί στα τελευταία δυο-τρία χρόνια και θέλει να αλλάξει κατηγορία. Είναι ο Ορφέας που έχει μεγάλο όνομα και ιστορία.

Ο Άρης Πηγών κάνει μια καλή προσπάθεια ενώ είναι και ο Βρασίδας που πάντοτε κάνει καλή δουλειά.

Ερ: Ποιο είναι το μήνυμα του Γιώργου Τίττη στους φιλάθλους της ομάδας για αυτή τη νέα προσπάθεια του Αετού;

Απ: Είπα και προηγουμένως ότι ο κόσμος του χωριού είναι μουδιασμένος από τα τελευταία γεγονότα. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι θα γίνει μια νέα προσπάθεια με νέα παιδιά. Θα καταλάβουν ότι αυτή η προσπάθεια αξίζει και ότι πρέπει να τη βοηθήσουν.

Διαβάστε επίσης