Ο χρήσιμος φίλος του ΟΛΚ κ. Μάκης Παπαδόπουλος

 Ο χρήσιμος φίλος του ΟΛΚ κ. Μάκης Παπαδόπουλος

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Μπορεί να προκαλέσει λάθος εντυπώσεις στον κόσμο αλλά και σε εκείνους που κάθονται στην ίδια πλευρά μ’ εσένα στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

 

Έχουμε την απαράβατη αρχή πως ο στόχος όλων μας είναι μια Καβάλα δυνατή, με ευημερία και προκοπή για όλους τους κατοίκους. Αντικείμενο της κριτικής μας δεν μπορεί παρά να είναι η διοίκηση του Δήμου, όταν διαπιστώνουμε ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις της απομακρύνει την πόλη από τον στόχο αυτόν. Όχι η αντιπολίτευση. Με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά έχουμε και την πεποίθηση πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα για την απομάκρυνση μιας διοίκησης που βλάπτει  τους Καβαλιώτες.

 

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό η παράταξη “Ο τόπος της ζωής μας” έχει αποδυθεί για μια ακόμη φορά σε έναν εμφύλιο πόλεμο που τελικά ωφελεί την κ. Τσανάκα. Επαναλαμβάνει έτσι την ιστορία του 2014.

 

Ίσως φταίμε κι εμείς που αντιμετωπίσαμε με ευγένεια το φαινόμενο “Μάκης Παπαδόπουλος” και ουδέποτε σταθήκαμε κριτικά απέναντι στα έργα και τα λόγια του. Έστω και με καθυστέρηση το κάνουμε τώρα:

 

·         Θεωρούμε ότι βασικό αξίωμα στη Δημοκρατία είναι πως ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει δημόσια αξιώματα. Χρειάζεται όμως, όταν φτάσει στο σημείο να τα διεκδικήσει, να διαθέτει κάποια απαραίτητα εφόδια, ώστε να ξέρει για τι πράγμα μιλάει, να μην επαφίεται στην καθοδήγηση άλλων και, κυρίως, να αντιλαμβάνεται πως το καθήκον και η γνώση υπερισχύουν της φιλοδοξίας και της αμάθειας.

 

·         Οι συνεχείς αναφορές του επικεφαλής της παράταξης “Ο τόπος της ζωής μας” στην ανάγκη για σχέδια, μελέτες, προγραμματισμούς για τα πάντα σκεπάζουν τις δικές του ανεπάρκειες. Και την πλήρη έλλειψη αθωότητας.

 

·         Δεν μπορεί σήμερα να κρύβεται πίσω από μια υποτιθέμενη απειρία. Είναι παλιός και είναι αποτυχημένος πολιτικά.

 

·         Τι κατάφερε στα τέσσερα χρόνια που ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Γιαννακίδη – Γρανά; Τι έργα έφερε ο ίδιος στην Καβάλα; Πόσο συνέβαλε προσωπικά και πόσο βοήθησε τον Δήμο Καβάλας στις χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ ή σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ένα πελώριο μηδέν;

 

·         Τι κατάφερε στα τρία χρόνια που διετέλεσε Πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ; Εκτός από μια μήνυση που μπήκε στο αρχείο, έφερε καμιά επένδυση; Πέτυχε να έρθει έστω κι ένας βιοτέχνης στο Πάρκο;

 

·         Με βάση ποια μελέτη σκοπιμότητας ως Διευθύνων Σύμβουλος της Περιφερειακής Επιχείρηση “Εργοανάπτυξη” υποχρέωσε την Περιφέρεια ΑΜΘ σε συμφωνία με τον επενδυτή για τα Λουτρά Ελευθερών; Θα απολογηθεί ποτέ γι’ αυτήν την αποτυχία που καθήλωσε οικονομικά την περιοχή για πολλά χρόνια; Πόσο σκληρά θα μας είχε σταυρώσει αν είχαμε υπογράψει εμείς κι όχι εκείνος την περιβόητη σύμβαση με τον επενδυτή;

 

·         Τώρα με σπουδή έρχεται να υποστηρίξει τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας σε βάρος του Δήμου Καβάλας και της “Δημωφέλειας”. Επιχειρεί να εμπλέξει τον Δήμο στη διαμάχη που ίσως έχει ο ΟΛΚ με το Ελληνικό Δημόσιο και να παραπέμψει την αποζημίωση που δικαιούται ο Δήμος στο μακρινό και απροσδιόριστο μέλλον. Αντί να διεκδικεί την υπαγωγή του λιμανιού στον Δήμο Καβάλας, προτείνει μια δήθεν συνεργασία, η οποία όμως στην ουσία θα είναι υποταγή της πόλης μας στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

·         Τα πιο πολλά χρήματα του ΟΛΚ είναι καθηλωμένα σε ομόλογα. Τώρα που τα παίρνει ο Δήμος, θα αξιοποιηθούν πιο σωστά και με τρόπο πιο ωφέλιμο για την τοπική οικονομία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης