• 25 Απριλίου 2024,

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου (φωτογραφίες)

 Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πρίνου (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 5/6/20 είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ-ΘΑΣΟΥ τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ Κ. Δημήτριο Τσαλικάκη και την Υποδιοικήτρια Κ. Ειρήνη Χατζοπούλου.

Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και θέσαμε τους προβληματισμούς μας ενόψει της θερινής περιόδου και της ιδιαίτερης κατάστασης που θα αντιμετωπίσουμε .

Ειδικότερα υπήρξε επικέντρωση σε 3 κυρίως άξονες :

1) Την επάρκεια ατομικών μέσων προστασίας, υλικών καθαριότητας,  απολυμαντικών , την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων , τη συνέχιση και περαιτέρω οργάνωση της ΔΙΑΛΟΓΗΣ στον προαύλιο χώρο του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ , που έγινε και συνεχίζει να γίνεται με δωρεές επιχειρηματιών , πολιτών και τη  συνεχή μέριμνα του Δήμου Θάσου .

2) Τη διαχείριση ύποπτων και τυχόν επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 , τη δημιουργία ξενοδοχειακών χώρων απομόνωσης και τη δυνατότητα διενέργειας γρήγορων και αξιόπιστων  PCR tests είτε στο Νοσοκομείο Καβάλας είτε αυτοδύναμα στο χώρο του ΚΥΠ . Ο Διοικητής είχε συνομιλία με το προσωπικό της κιν. μονάδας (ΚΟΜΥ)  του ΕΟΔΥ (που ήδη λειτουργεί)  ενώ αναμένεται άμεσα η λειτουργία και 2ης κιν. μονάδας.

Εντός του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ έχει διαμορφωθεί ειδικός θάλαμος για ενδεχόμενη βραχεία νοσηλεία κρούσματος COVID , ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα εξοπλιστεί με αναπνευστήρα όγκου-πίεσης. Συζητήσαμε επίσης το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε  μέσω της 4ης Υ.ΠΕ  ειδικό Container με χώρους αρνητικής πίεσης .

3) Τη γρήγορη και ασφαλή διακομιδή επειγόντων περιστατικών με πληρώματα τόσο του τομέα ΕΚΑΒ όσο και του ΚΥ ΠΡΙΝΟΥ, που έχουν την κατάλληλη κατάρτιση και εκπαίδευση.

Υπάρχουν 3 διαθέσιμα ασθενοφόρα (το ένα διαμορφωμένο για μεταφορά ύποπτων περιστατικών ) , επάρκεια πληρωμάτων και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ  όσο και της 4ης Υ.ΠΕ  αλλά πιθανώς και με εποχιακό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Η εξυπηρέτηση των διακομιδών θα μπορούσε να ενισχυθεί ιδιαίτερα με το άνοιγμα της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας.

Η επίσκεψη του Διοικητή και της Υποδιοικήτριας απεδείχθη <<γούρικη>> αφού παρουσιάστηκαν για ανάληψη καθηκόντων 2 γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου αλλά και η αναμενόμενη μόνιμη γιατρός Ακτινολόγος . Τις προσεχείς μέρες θα παρουσιασθούν ακόμη 4 γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου.

Συνεχίζουμε να μεριμνούμε για την προάσπιση της Υγείας τόσο των Θασίων πολιτών όσο και των πολυάριθμων επισκεπτών στο πανέμορφο , καταπράσινο και υγειονομικά ασφαλές νησί της ΘΑΣΟΥ.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης