Ο εμβολιασμός σώζει!

 Ο εμβολιασμός σώζει!

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο, με τη βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όλα δείχνουν ότι η εκδήλωση αυτή είναι μόνο η αρχή μιας εκστρατείας που θα συνεχιστεί σε όλο το νομό το προσεχές διάστημα. Έτσι ώστε να υπενθυμίσει την ανάγκη των τακτικών εμβολιασμών. Δίδεται προτεραιότητα -λόγω του ότι έρχεται χειμώνας- στα αντιγριπικά εμβόλια.

Η εκστρατεία πάντως θα αφορά γενικότερα τα εμβόλια,  σε μία εποχή που ακούγονται σποραδικά φωνές κατά του εμβολιασμού. Στην εκδήλωση του Σαββάτου η προσέλευση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη. Θα υπάρξουν όμως ευκαιρίες να φτάσει η πληροφορία εκεί που πρέπει,  να διαχυθεί όπως πρέπει στην τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης πρότεινε με την ευκαιρία συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου με τον Δήμο Καβάλας ώστε αυτές οι πληροφορίες να φτάσουν και στα σχολεία. Στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Αντωνίου σημείωσε στο χαιρετισμό της στην ανάγκη να κάνουν τα αντιγριπικά εμβόλια έγκαιρα οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν γενικότερα σε θέματα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η παιδίατρος Δέσποινα Ιατρού έκανε μία ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό ενώ για τον εμβολιασμό των ενηλίκων μίλησε ο συμπολίτης παθολόγος γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος και για την ασφάλεια των εμβολίων ο Νομίατρος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης στο νομό αλλά και ο Μητροπολίτης Στέφανος.

Διαβάστε επίσης