Ο Εριφυλλίδης για κτήριο πρώην ΕΟΚ και δημοτική καπναποθήκη

 Ο Εριφυλλίδης για κτήριο πρώην ΕΟΚ και δημοτική καπναποθήκη

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης παρακολούθησε τις προηγούμενες ημέρες τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα του περιορισμού των τετραγωνικών μέτρων στη λειτουργία του Μουσείου Καπνού και στη χρονοβόρα διαδικασία για την αξιοποίηση κι εκμετάλλευση του έργου ανακαίνιση της δημοτικής καπναποθήκης. Ο κ. Εριφυλλίδης έδωσε εχθές στη δημοσιότητα αντίγραφα μουσειολογικών μελετών για τη δημοτική καπναποθήκη που εκπονήθηκαν επί των ημερών του, αλλά και το συμφωνητικό παραχώρησης του κτηρίου πρώην ΕΟΚ στο δήμο Καβάλας.

Με λίγα λόγια ο κ. Εριφυλλίδης υποστηρίζει ότι έχουν εκπονηθεί τέσσερις μουσειολογικές μελέτες και μία Πέμπτη εκπονείται τώρα, έχουν κατασκευαστεί έπιπλα επί διοικήσεως Σιμιτσή για τη δημοτική καπναποθήκη που όχι μόνο δε χρησιμοποιήθηκαν αλλά δόθηκαν ως δώρο σε διάφορους συλλόγους.

Σχετικά με το κτήριο πρώην ΕΟΚ ο κ. Εριφυλλίδης ισχυρίζεται ότι η πρώτος όροφος ανήκει στο δήμο Καβάλας. Κακώς λοιπόν, τονίζει ο πρώην δήμαρχος, περιορίζεται το Μουσείο Καπνού προς όφελος των υπηρεσιών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Αγανακτώ εδώ και ένδεκα χρόνια, είπε ο κ. Εριφυλλίδης, διηγούμενος και τις δύο ιστορίες. Θυμήθηκε πως το ακίνητο πρώην ΕΟΚ παραχωρήθηκε στο δήμο Καβάλας και στην περιφέρεια το 2005, άσκησε κριτική στο Μιχάλη Αγγελόπουλο που τότε δεν έκανε τίποτε, επιμένοντας ότι ο πρώτος όροφος από την πλευρά της οδού Κλείτου είναι το ισόγειο από την πλευρά της οδού Παλαιολόγου, ένας πρώτος όροφος που ανήκει στο δήμο Καβάλας.

Για το έργο ανακαίνισης της δημοτικής καπναποθήκης ο πρώην δήμαρχος θυμήθηκε ότι ολοκληρώθηκε το 2006 με όλες τις απαραίτητες άδειες από όλες τις υπηρεσίες. Θυμήθηκε επίσης ότι εξασφάλισε δωρεάν μουσειολογική μελέτη το 2004 και δύο ακόμη μελέτες το 2005. Επί Σιμιτσή, είπε ο κ. Εριφυλλίδης, χαρίστηκαν έπιπλα σε τοπικούς συλλόγους, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους μαραγκούς του δήμου Καβάλας. Επί Σιμιτσή, συμπλήρωσε, πληρώθηκε τέταρτη μουσειολογική μελέτη και επί Τσανάκα, κατάληξε, εκπονείται μία ακόμη μελέτη που είναι η πέμπτη στη σειρά. Ο κ. Εριφυλλίδης άσκησε κριτική στον Κωστή Σιμιτσή και στη Δήμητρα Τσανάκα, καθώς όπως είπε δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτε για τη δημοτική καπναποθήκη, γεγονός που όπως τόνισε τον στεναχωρεί και τον θλίβει.

Διαβάστε επίσης