• 6 Μαΐου 2024,

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού τα κατάφερε κι αυτό το Καλοκαίρι

 Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού τα κατάφερε κι αυτό το Καλοκαίρι

Ο Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ζυγού έκανε μία πολύ καλή απολογιστική και κατατοπιστική ανάρτηση πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με τη δράση του στην περίοδο του Καλοκαιριού.

Τη δράση του για την προστασία του δάσους στην περιοχή του Ζυγού και στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρθηκε και στο οικονομικό της υπόθεσης, γνωστοποιώντας τις δωρεές που δέχτηκε για τα καύσιμα του ειδικού αυτοκινήτου που διαθέτει και τη συντήρηση του.

4 ιδιώτες και η εταιρεία Αφοί Πούλου διέθεσαν χρήματα για να έχει καύσιμα το ειδικό αυτό αυτοκίνητο. Εννέα κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, διέθεσαν χρήματα για τη συντήρηση του οχήματος. Ουσιαστικά ο σύλλογος εδώ και χρόνια έχει τη δική του ομάδα πυρόσβεσης πυροπροστασίας.

Η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρεμβαίνει οπότε και όταν χρειαστεί.

Η εθελοντική αυτή η δουλειά είναι πολύτιμη και ίσως μοναδική με τέτοια οργάνωση για το Νομό Καβάλας. Κι επειδή η οργάνωση και η ενημέρωση είναι το παν, τώρα που η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε γίνεται αναλυτικός απολογισμός ως προς τα οικονομικά. Θυμίζουμε ότι στην ίδια περιοχή είχε προταθεί να δημιουργηθεί Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελούμενη από εθελοντές. Με έδρα την παλιά κοινότητα στο Κρυονέρι. Σενάριο το οποίο προωθήθηκε, έγινε η κάλυψη των απαραίτητων εξοπλιστικών θεμάτων αλλά έμεινε στη μέση λόγω έλλειψης εθελοντών. Αρχικά υπήρχαν αλλά όταν λύθηκαν όλα τα άλλα θέματα, έπαψαν να είναι διαθέσιμοι.

Η ανακοίνωση ανάρτηση του ομίλου αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Ευχαριστήριο μήνυμα. Άλλη μια πετυχημένη χρονιά προφύλαξης- πυρόσβεσης από τα μέλη και τους φίλους του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού.

Άλλη μια χρονιά προστατεύσαμε επιτυχώς τον ανεκτίμητο πνεύμονα μας. Άλλη μια χρονιά δείξαμε εμπράκτως ότι αγαπάμε τον τόπο μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμβάλλατε στο εγχείρημα αυτό. Ευχαριστούμε όλους εσάς που συνεισφέρατε στην κάλυψη των εξόδων κίνησης και συντήρησης του πυροσβεστικού μας οχήματος.

Ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της κοινότητας μας ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην πυροφύλαξη, στην οικονομική ενίσχυση αλλά και στην εύρεση οικονομικών πόρων για να καλύψουμε πάγια και τρέχοντα έξοδα του συλλόγου».

Διαβάστε επίσης