• 15 Μαΐου 2024,

Ο Γιάννης Φιλίππου θυμάται: Ένα αξέχαστο ανεξάρτητο παιχνίδι υπό την επίβλεψη του Βασίλη Δανιήλ

 Ο Γιάννης Φιλίππου θυμάται: Ένα αξέχαστο ανεξάρτητο παιχνίδι υπό την επίβλεψη του Βασίλη Δανιήλ

Θυμάμαι και από σημειώσεις που κρατούσα, που ήταν Απρίλιος μήνας του 1977, τότε που η ανεξάρτητη μας ομάδα , οι «Δάσκαλοι» αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων του αξέχαστου συμπολίτη μας Στεφάνου Βουνιόζου.

Ήταν Τετάρτη ημέρα προπόνησης της ομάδας μας όπως είχε προγραμματισθεί και ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με το Λιμανάκι που θα γινόταν, στο γήπεδο του Πολυστύλου. Εκείνη την ημέρα λοιπόν παράλληλη εμφανίστηκε στο ίδιο γήπεδο η κραταιά ομάδα του ΑΟΚ με προπονητή τον διάσημο Βασίλη Δανιήλ.

Η ομάδα μας ο ΑΟΚ, αγωνιζόταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και απαρτιζόταν και με διάσημους πανελληνίως παίκτες τότε όπως ο Τάτσης, ο Μπουγατσάς, ο Μαχαιρίδης, ο Χαραλαμπίδης, ο Τσανάκαλης κλπ.

Αμέσως σκεφτήκαμε πως πρέπει οπωσδήποτε να παραχωρήσουμε το γήπεδο, προκειμένου να αθληθεί η ομάδα της καρδιάς μας, ο ΑΟΚ. Όμως ο κ. Δανιήλ φιλόκαρδος και δίκαιος, όπως πάντα έκανε μια σκέψη, που μας την ανακοίνωσε κιόλας: «Περιμένετε μην φύγετε, θα κάνω ένα ζέσταμα με τους παίκτες μου και στη συνέχεια θα κάνουμε δίτερμα μεταξύ μας».

Η ιδέα ήταν σπουδαία και καταπληκτική. Μας τιμούσε που θα βρισκόμασταν αντίπαλοι με τους διάσημους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Πράγματι συνέχεια του ζεστάματος , επακολούθησε ποδοσφαιρικός αγώνας , που έμεινε στην ποδοσφαιρικής μας ιστορία της ανεξάρτητης ομάδας των «Δασκάλων» και την θυμόμαστε όλοι μας.

Πριν μας έγινε μια ενίσχυση από τον κ. Δανιήλ προκειμένου ταυτόχρονα να δοκιμάσει το δεύτερο τερματοφύλακα της ομάδας του, τον Παναγιώτη Κοϊβέρογλου. Στο Α’ ημίχρονο ο κ. Δανιήλ που ήταν και διαιτητής του αγώνα, χρησιμοποίηση τους αναπληρωματικούς του παίκτες και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και μάλιστα ευτυχίσαμε και προηγηθήκαμε στο σκορ με 1-0 χάρη σε γκολ με εκπληκτικό σουτ του Μάκη Πιτέλη.

Με τη λήξη και την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο αγώνας συνεχίστηκε τη φορά αυτή με την τακτική ομάδα του ΑΟΚ , με αποτέλεσμα να υποκύψουμε στην ανωτερότητα των αντιπάλων μας , με το τιμητικό σκορ 1-3.

Οι ποδοσφαιριστές μας που έλαβαν μέρος στην ιστορική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ήταν οι εξής: Χατζηγιάννης, Βαβδινός, Παγκρατίδης, Μαυρομματίδης, Ξανθόπουλος, Μαλανδρής, Παπαδόπουλος, Δελής, Καλαμάρας, Τερζής, Σαββίδης, Φιλίππου, Πιτέλης, Τοπαλίδης, Μοσχάκης, Παρτσαλίδης, Κακκάνης, Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε επίσης