Ο Γιάννης Φιλίππου θυμάται: Οι Ανεξάρτητοι

 Ο Γιάννης Φιλίππου θυμάται: Οι Ανεξάρτητοι

Θεωρώ ότι ήταν, ένας ακούραστος ηγέτης του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού του νομού Καβάλας, ο Στέφανος Βουνιόζος.

Εγώ δεν θα ασχοληθώ, με τη βιογραφία της ζωής του, που στο κάτω – κάτω είναι δικαίωμα του καθενός, εάν θέλει να εκτεθεί δημόσια. Δημόσια όμως δεν μπορώ να κρύψω τις αρετές του εν λόγω ατόμου αφού τα παρακάτω είναι σημεία της καθημερινότητας και τα έζησα με τα ίδια μου τα μάτια. Τα μάτια της αθλητικής δραστηριότητας της ζωής μου.

Ο Στέφανος Βουνιόζος, είχε στο πετσί του που λένε τον αθλητισμό, γενικά του νομού Καβάλας. Ποδοσφαιριστής σε τοπικό σωματείο της Καβάλας, αργότερα πολύ σοβαρός παράγοντας, επίσης σε σωματεία τοπικά, βοηθώντας γενικά με τις γνώσεις του.

Αργότερα έστησε επιχείρηση αθλητικών ειδών, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στον κόσμο των σπορ του νομού. Βοήθησε πάρα πολύ με τις γνώσεις του και τις οικονομικές προσφορές προς αυτά. Ήταν ο ιδρυτής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ανεξάρτητων- Εργαζομένων ομάδων που οργανώνεται πλέον έως και σήμερα από την ΕΠΣΚ, ή το Δήμο Καβάλας.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα να αθληθούν όλοι οι εργαζόμενοι αθλητές, παράλληλα με τα εργασιακά τους καθήκοντα. Έτσι ιδρύθηκαν πάρα πολλές ανεξάρτητες ομάδες όπως Δάσκαλοι, Λιμανάκι, Μέλισσα, Άγγελοι, Διάβολοι, Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ΕΤΑΝΑΛ, Παλαίμαχοι, Ριβιέρα και ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες εάν μου διαφεύγει κάποιο άλλο όνομα ανεξάρτητης ομάδας, που έλαβε μέρος στο πρωταθλήματα ανεξαρτήτων ομάδων, που με χορηγό τον Στέφανο Βουνιόζο κράτησε συνολικά μια πενταετία. Το οικονομικό ρίσκο για τον Στέφανο αρκετά βαρύ και με πλήρες ευθύνης.

Έπρεπε να βρει τους παράγοντες που θα βοηθήσουν, την κατάλληλη διαιτησία και τα γήπεδα του νομού που θα χρησιμοποιηθούν. Ο τελικός φρόντιζε να γίνεται πάντα  στο Δημοτικό Στάδιο (Βερούλειο) ή στο Εθνικό Στάδιο (Ανθή Καραγιάννη).

Εγώ που συμμετείχα τότε, στην οργανωτική επιτροπή διεξαγωγής του πρωταθλήματος ανεξαρτήτων ομάδων με επικεφαλής τον Στέφανο Βουνιόζο αντιλαμβανόμουν την προσπάθεια οικονομική και ηθική του ανθρώπου και έτσι αφιέρωσα το κείμενο αυτό στη μνήμη του.

Στη φωτογραφία η επί δυο συνεχή έτη πρωταθλήτρια ομάδα «Δάσκαλοι» του τότε πρωταθλήματος ανεξαρτήτων ομάδων του νομού Καβάλας. Διακρίνονται από αριστερά οι:  Τοπαλίδης, Κακκάνης, Μαυρομματίδης, Δελής, Παρτσαλίδης, Μοσχάκης, Παπουτσής, Βαβδινός.

Κάτω: Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Φιλίππου, Πιτέλης, Τερζής. Απουσιάζον: οι Χατζηγιάννης, Καλαμάρας.

Διαβάστε επίσης