• 19 Απριλίου 2024,

Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος επιστρέφει στην Καβάλα για να κάνει like στον Οδυσσέα και στο Φεστιβάλ

 Ο Κωνσταντίνος  Παπαχαράλαμπος επιστρέφει στην Καβάλα για να κάνει like στον Οδυσσέα και στο Φεστιβάλ

Συνεχίζονται αύριο το βράδυ οι διαφορετικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων, οι οποίες έχουν το ίδιο και γνωστό θέμα. Τον Οδυσσέα και το κείμενο της Οδύσσειας. Φιλοξενούμενος του φεστιβάλ ο γεννημένος στην Καβάλα Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος. Επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επιστρέφει στη συνοικία της Παναγίας από πού προέρχεται, για να παρουσιάσει αύριο το βράδυ στις φυλακές του φρουρίου την εναλλακτική περφόρμανς «Οδυσσέα Κάνε μου like».

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποδέχτηκαν τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο Θοδωρής Γκόνης επανέλαβε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και το φεστιβάλ Φιλίππων δίνουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Συνέχισε και είπε: «Χαιρόμαστε όταν πρόκειται για νέα παιδιά που προέρχονται από την Καβάλα αλλά βρίσκονται εκτός Καβάλας για τους γνωστούς επαγγελματικούς λόγους. Αυτή πρέπει να είναι μεταξύ των άλλων η δουλειά του κάθε φεστιβάλ. Να λειτουργεί σαν ένας κυνηγός ταλέντων, ταλέντα που βρίσκονται στις τέχνες και στα γράμματα. Του δώσαμε το θέμα και του επιτρέψαμε να δουλέψει ελεύθερα σε αυτό. Ο χώρος που επιλέχθηκε για την περφόρμανς του Κωνσταντίνου Παπαχαραλαμπου ταιριάζει απόλυτα με αυτό που έχει κατά νου να κάνει».

Χαρούμενη η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά δήλωσε ότι ξαφνιάζεται ευχάριστα όταν διαπιστώνει τι παράγει η Καβάλα. Εννοώντας την καταγωγή του Κωνσταντίνου Παπαχαραλαμπου. Περιέγραψε τη δουλειά του ως μία εναλλακτική προσέγγιση που ταυτίζει την Οδύσσεια με την σύγχρονη εποχ. «Είναι  μοντέρνα τέχνη» είπε η κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Σημείωσε ότι η είσοδος στο κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Πάρα πολύ χαρούμενος που πρώτη φορά θα παρουσιάσει δουλειά του στην Καβάλα ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος μίλησε για τον εαυτό του και για την εργασία του που υπάρχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2005. Είπε ότι αποχώρησε από την Καβάλα απόφοιτος λυκείου το 2008 και παρά το ότι διακρίνεται στις τέχνες αρχικά σπούδασε αγρονόμος τοπογράφος.

Για αυτό που θα δούμε το βράδυ σημείωσε είναι μία εναλλακτική ματιά στο μήνυμα της Οδύσσειας, το οποίο συνδυάζει  «… με το πάθος που έχω για τα social media. Είναι μια δουλειά που απαντά στο ποιος είναι ο Οδυσσέας σήμερα. Είναι οι πρόσφυγες, είναι οι μετανάστες. Οι γυναίκες που ζητούν συμπαράσταση. Επιστρέφω στην Καβάλα, στον τόπο μου. Επιστρέφω στον εαυτό μου και στην παιδικότητα μου». Ο κ. Γκόνης σημείωσε ότι τρεις συνεργάτες του φεστιβάλ (φέτος και τα προηγούμενα χρόνια) έτυχε να ήταν συμμαθητές καθώς μεγάλωναν στην Καβάλα. Εκτός από τον Κωνσταντίνο Παπαχαράλαμπο αναφέρονταν στην Εύα Οικονόμου Βαμβακά και στον Μιχάλη Αγγελίδη.

 

 

Διαβάστε επίσης