• 25 Απριλίου 2024,

Ο Γιάννης Πασχαλίδης για τον αγροτικό κόσμο

 Ο Γιάννης Πασχαλίδης για τον αγροτικό κόσμο

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

 

Η επαφή μου με τον κόσμο της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας, με τους ανθρώπους του μόχθου, με τους ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της περιοχής μας είναι αυθεντική, αδιάκοπη, δυναμική.

Γνωρίζω πολύ καλά πως ο χαρακτήρας της εργασίας τους, ο καθημερινός αγώνας τους να έχουν παραγωγή απαιτεί πολλές φορές από τους ίδιους να τα «βάλλουν» και με την ίδια τη φύση.Γι’ αυτό το λόγο έθεσα εαυτόν στη διάθεση τους και ανέλαβα ως προσωπική πρόκληση και προτεραιότητα την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση τους. Μαζί διεκδικήσαμε και πετύχαμε την υιοθέτηση μέτρων προστασίας ενάντια στους κινδύνους, αλλά και δικαιότερη αποκατάσταση τους σε περίπτωση ζημιών, κυρίως μέσω του ΕΛΓΑ. Όλα αυτά γιατί θεωρώ πως κινητήριος μοχλός για την Ελλάδα που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας είναι η ποιοτική και στοχευμένη αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη. Γιατί πιστεύω πως η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι μοναδική και πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη, μετατρέποντας τον αγροτικό κόσμο σε καίριο πυλώνα ανάπτυξης.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μου που εκφράστηκε έμπρακτα με:

  • Έγκριση του Προγράμματος Εθνικής Υποδομής για την έρευνα στην Ατμόσφαιρα με Αεροσκάφος, Δορυφόρους και Επίγειους Σταθμούς (FAROS), που έδωσε λύσει στη προστασία των καλλιεργειών από τη χαλαζόπτωση και στην παραγωγικότητα των θαλασσών (ιχθυοκαλλιέργειες και μυδο-καλλιέργειες).
  • Επίσκεψη κ. Μαγιάτη, επίκουρου καθηγητή Τμήματος Φαρμακευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, και ανακοίνωση έρευνας που αναδεικνύει την ελιά της Θάσου στις καλύτερες του κόσμου.
  • Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας και Έλληνα επιχειρηματία, δραστηριοποιούμενου στην Ιαπωνία με σκοπό την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
  • Ενέργειες για την αντιμετώπιση της ασθένειας του περονόσπορου και αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι πληγέντες αγρότες, ενώ ήμουν εισηγητής της τροπολογίας για χορήγηση αποζημιώσεων λόγω ακαρπίας.
  • Έγκριση απoφάσεων Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Υποδομών για καταβολή 1.600.000 ευρώ για έργα αποστράγγισης στα Τενάγη  Φιλίππων.
  • Πέτυχα σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Καβάλας την συνδεδεμένη ενίσχυση για την παραγωγής σόγιας.
  • Κονδύλιο 600.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Φωλιάς -Μυρτοφύτου.
  • Κονδύλιο 600.000 ευρώ για το δίκτυο του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας.
  • Κονδύλιο 600.000 ευρώ για κατασκευή αρδευτικού έργου προς αύξηση της παραγωγής πατάτας στη Λεκάνη Καβάλας.
  • Για πρώτη φορά επιδότηση κτηνοτρόφωνΠαγγαίου με το πρόγραμμα «Deminimis».
  • Λήψη προληπτικών μέτρων στον Νομό Καβάλας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα αιγοπρόβατα της περιοχής από τον ιό της ευλογιάς και διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις απώλειες λόγω καταρροϊκού πυρετού.

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μουθα συνεχίσει να είναι και στις 8 Ιουλίου με:

  • Άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των παραγωγών αμυγδάλων και ακτινιδίων όσον αφορά την ακαρπία των δύο τελευταίων ετών. Να σημειωθεί ότι η τροπολογία για τέτοιου είδους αποζημιώσεις εγκρίθηκε με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού κ. Καρασμάνη και δική μου!

 

  • Άμεση υλοποίηση (επιτέλους) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έμεινε ημιτελές από το 2014.

 

  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στους παραγωγούς βιολογικής ελιάς Θάσου.

Να σημειωθεί ότι παρά τις φήμες, σήμερα πληροφορήθηκα ότι οι συγκεκριμένοι καλλιεργητές δεν απεντάχθησαν, οπότε βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

 

Γιατί και στις 8 Ιουλίου και στις 9 και με βροχή και με χαλάζι εγώ θα στέκομαι δίπλα στο πλευρό των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των στυλοβατών μας!

 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ… ΕΣΕΙΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης