• 26 Απριλίου 2024,

Ο Γιώργος Γουνελάς αναλύει τις σκέψεις του για τον αθλητικό σχεδιασμό της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» 

 Ο Γιώργος Γουνελάς αναλύει τις σκέψεις του για τον αθλητικό σχεδιασμό της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» 

 Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ο Τόπος της Ζωής μας»  Γιώργος Γουνελάς που πριν από λίγες μέρες πανηγύρισε την άνοδο του ΑΟΚ σαν μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας.

Αναφέρθηκε κυρίως  στο αθλητικό σχεδιασμό  της παράταξης του.

Αναλυτικά τόνισε.

«Κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδί για να κάνει άμεσα σπουδαία και μεγάλα πράγματα.   Προσωπικά έχω  αυτό το  βασικό συστατικό που είναι το ενδιαφέρον μου για  τον αθλητισμό.   Τα γήπεδα, οι αθλητικό χώροι είναι το γραφείο μου. Είναι ο χώρος ο οποίος εργάζομαι, ο χώρος ο οποίος δημιουργώ. Περνάω τη καθημερινότητα μου και το νιώθω δεύτερο μου σπίτι.

Θα λειτουργήσουμε πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες. Το ένα είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό οργανισμό στο Δήμο Καβάλας,  ο  οποίος θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες που είναι διάσπαρτες σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και σε διάφορους υπαλλήλους του Δήμου. Να τους φέρει σ` έναν οργανισμό για να μπορέσει να λειτουργήσει με τη δική του στρατηγική με το δικό του πλάνο. Αναφέρω το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης που κατάφερε μέσω του αθλητικού οργανισμού που σύστησε να πάρει χρηματοδότηση 7 εκατομμυρίων ευρώ για δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.  Βέβαια το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να χτίσεις, να φτιάξεις , να κατασκευάσεις μια εγκατάσταση. Το πιο δύσκολο είναι να τη συντηρήσεις.  Πολλά ακούγονται για το πλαστικό χόρτο στο Βερούλειο και το ΔΑΚ Καλαμίτσας αλλά όλα αυτά θέλουν τη συντήρηση τους.  Χρειάζονται άνθρωποι να τα συντηρούνε. Αυτή τη στιγμή ενώ έχουν δημιουργηθεί και θέλουν να δημιουργηθούν κάποιες εγκαταστάσεις και να δαπανηθούν πολλά χρήματα γι` αυτές, δεν έχει προβλεφθεί η συντήρηση τους.   Θα δώσω το ελαφρυντικό της κρίσης για το αν υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι στο Δήμο. Δεν  μπορεί να έχεις μαγικό ραβδί για να ανακαλύψεις από μόνο σου υπαλλήλους.   Αυτό που  πρέπει να προβλέψεις από την αρχή  είναι η συντήρηση .   Το δεύτερο που πρέπει να δούμε είναι η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων.  Στην Καβάλα σαν πόλη αναλογικά υπάρχουν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις.  Απλά είναι παλιές και κακοσυντηρισμένες.  Θα πρέπει με σωστό προγραμματισμό και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία να τις ανακατασκευάσουμε και να τις κάνουμε λιγότερο ενεργοβόρες.  Φέρνω σαν παράδειγμα το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης για το οποίο ξοδεύονται πάρα πολλά χρήματα.  Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για το Δήμο. Είναι όμως μια πολύ όμορφη, σύγχρονη εγκατάσταση και το έργο που θα γίνει εκεί πέρα σίγουρα θα είναι ανταποδοτικό , διότι είναι μια εγκατάσταση που σου φέρνει χρήματα, σου φέρνει έσοδα, διοργανώσεις και προβολή για την πόλη.  Το τρίτο που πρέπει να κοιτάξουμε οι νέες υποδομές. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου προπονητηρίου στην Ανατολική πλευρά της πόλης δίπλα στο «Ανθή Καραγιάννη» και στο κολυμβητήριο.

Θα δημιουργηθεί εκεί πέρα ένας πολύ όμορφος πόλος άθλησης.

Ο δεύτερος πόλος άθλησης θα είναι στη δυτική μεριά της πόλης, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας που απ` ότι φαίνεται ότι ο Δήμος προτείνει την ανακατασκευή του ΔΑΚ με προγράμματα. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.  Βέβαια περιμένουμε να δούμε να μπορέσει να μπει σε κάποιο πρόγραμμα.   Πάλι λέω ότι εύκολα μπορεί να μπει σε πρόγραμμα, να γίνει μελέτη αλλά το δύσκολο είναι να συντηρηθεί. Αυτή τη στιγμή το ΔΑΚ Καλαμίτσας  λειτουργεί μ` έναν υπάλληλο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Δε θέλουμε να κλέψουμε την παράσταση από τους συλλόγους.  Οι σύλλογοι είναι αυτοί που θέλουν να πάνε τον αθλητισμό μπροστά. Οι σύλλογοι παράγουν αθλητικό έργο φέρνοντας τα παιδιά στους αθλητικούς χώρους και βάζοντας τα στον αθλητισμό».

Ο Γιώργος Γουνελάς μίλησε και τον Μάκη Παπαδόπουλο: «  Ο Μάκης είναι άνθρωπος του αθλητισμού.  Έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και θέλει να το εξελίξει.  Προέρχεται απο αυτό τον χώρο και είναι ένας άνθρωπος με όρεξη για δουλειά. Τα τελευταία πέντε χρόνια το έχει αποδείξει.  Έχει πάει παντού, έχει δει τα πάντα και ψάχνει λύσεις σε καθημερινή βάση. Η πρόταση μου είχε γίνει πριν 4 χρόνια όταν είχαμε βρεθεί σε μια κοινή παρέα με φίλους από την Κρήτη. Το δούλεψα μέσα μου, το παρακολουθούσα, έβλεπα ότι είναι ενεργός, έβλεπα ότι κάνει σοβαρή αντιπολίτευση και έτσι δέχτηκα να ακολουθήσω και να βοηθήσω τον αγώνα του»

 

Διαβάστε επίσης