Ο Γιώργος Καράγκουτης θυμάται το 1993 και δηλώνει «παρών» και στην τελική φάση του 2019 στην Ελευθερούπολη: «  Το λάτρεψε εκείνο το τουρνουά ο κόσμος» 

 Ο Γιώργος Καράγκουτης θυμάται το 1993 και δηλώνει «παρών» και στην τελική φάση του 2019 στην Ελευθερούπολη: «  Το λάτρεψε εκείνο το τουρνουά ο κόσμος» 

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο proininews και στον Τάσο Πατσίδη  ο σπουδαίος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιώργος Καράγκουτης.   Θυμήθηκε το 1993 όταν με τον Πανιώνιο είχε κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων της Ελευθερούπολης και δήλωσε «παρών’ στο πρωτάθλημα του 2019 που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Μαϊου.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Να γυρίσουμε 25 χρόνια πίσω τι θυμάται ο Γιώργος Καράγκουτης από το Πανελλήνιο Εφηβικό της Ελευθερούπολης όπου ο Πανιώνιος είχε κατακτήσει τον τίτλο;

Απάντηση:  Ηταν ένα πρωτάθλημα που εμείς κατεβήκαμε ως φαβορί. Επιβεβαιώσαμε τον τίτλο αυτό. Καταφέραμε και κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.  Θυμάμαι ότι ερχόταν πολύς κόσμος στο γήπεδο. Το λάτρεψε ο κόσμος εκείνο το τουρνουά, το τοπικό κοινό. Στον τελικό δεν έπεφτε καρφίτσα στο κλειστό της Ελευθερούπολης.   Ηταν ένα πάρα πολύ ένθερμο το κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα του Πανιωνίου με τον ΒΑΟ που είχε τον χαρακτήρα του τελικού.

Ερώτηση: Ηταν μια σπουδαία φουρνιά για την ομάδα του Πανιωνίου.

Απάντηση:  Ηταν μια φουρνιά που είχε ξεκινήσει το σχεδιασμό της από το παιδικό. Στη συνέχεια στο εφηβικό με τον κ. Ζούρο προπονητή και μετά προωθηθήκαμε οι περισσότεροι στο ανδρικό του Πανιωνίου με προπονητή τον κ. Ίβκοβιτς όπου και κάναμε μια πολύ ικανοποιητική χρονιά φτάνοντας ένα βήμα πριν τον τελικό του πρωταθλήματος. Όλα τα παιδιά από εκείνη τη χρονιά παίξαμε είτε στην Α1 είτε στην Α2. Νομίζω ότι ήταν μια ομάδα που είχε ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Ερώτηση: Στο Πανελλήνιο του 1993 υπήρχαν και άλλα μεγάλα ταλέντα στις ομάδες που συμμετείχαν.

Απάντηση:  Σωστά μεγάλα ταλέντα.   Ο Ρεντζιάς ήταν μη την ομάδα των Τρικάλων ενώ ο Μασλαρινός και ο Γκουσγκούνης φτάσανε στον τελικό με μας με την ομάδα του ΒΑΟ.

Είχε γενικά παιδιά που στη συνέχεια παίξανε μπάσκετ σε πολύ καλό επίπεδο.

Ερώτηση: Έχεις επαφές με τους τότε συμπαίκτες σου της ομάδας του `93  στον Πανιώνιο;

Απάντηση:  Με όλους πλην ενός που μας άφησε νωρίς από μια αρρώστια.   Συζητάμε και είμαστε φίλοι από τότε μέχρι σήμερα. Έχουμε καλές επαφές και νομίζω ότι το πιο βασικό απ` όλα στον αθλητισμό είναι αυτό, μετά από 30 χρόνια να είμαστε φίλοι.

Ερώτηση: Το Ελληνικό Μπάσκετ βγάζει ταλέντα αυτή την εποχή, όπως το `93 που συμμετείχαν πολλά στην Ελευθερούπολη.

Απάντηση:  Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουνε φτάσει στην τελική φάση της Ελευθερούπολης τώρα έχουν μέσα πάρα πολλά ταλέντα. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν παιδιά που αργότερα θα μας απασχολήσουνε.  Θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα και ομάδες της Α1.   Εχει παιδιά που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε όλοι είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα παιδιά.  Ολοι εμείς οι προπονητές που ασχολούμαστε με το μπάσκετ πρέπει να ρίξουμε τα φώτα μας σε αυτό το πρωτάθλημα και να εντοπίσουμε τα παιδιά που αργότερα θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες αλλά και ομάδες της Α1.

Ερώτηση: Στην ατζέντα του Γιώργου Καράγκουτη είναι να έρθει στην Ελευθερούπολη να δει κάποια παιχνίδια;

Απάντηση: Βεβαίως έχω προγραμματίσει να έρθω. Εκείνες τις μέρες παράλληλα με το Πανελλήνιο  ο Ορφέας Νέου Σκοπού ο σύλλογο μου διοργανώνει ένα μεγάλο τουρνουά και οι ομάδες που θα πάρουν μέρος έχουν εκπροσώπηση στο τουρνουά της Ελευθερούπολης και όλες  έχουν κανονίσει τη μεταφορά των τμημάτων τους  σε αυτό το πρωτάθλημα.  Νομίζω ότι θα κάνει καλό  αυτά τα παιδιά που θα έρθουν στο Νέο Σκοπό να δουν παράλληλα και αγώνες του Εφηβικού στη Ελευθερούπολη.

Νομίζω ότι θα είναι κέρδος για όλους μας αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην περιοχή μας.    Ας είναι αρχή και για άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην περιφέρεια μας.

Ερώτηση: «Σερραίος» τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καράγκουτης;

Απάντηση:  «Σερραίος» κατά το ήμισυ αφού η γυναίκα μου είναι από εδώ.  Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να βοηθήσουμε με τους συνεργάτες μου τη περιοχή και γενικότερα την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Διαβάστε επίσης