• 7 Οκτωβρίου 2022,

Ο Γιώργος Πατέλης και η Βουλή των Ελλήνων με … lego

 Ο Γιώργος Πατέλης και η Βουλή των Ελλήνων με … lego

Ένας 36χρονος από την Καβάλα έφτιαξε ακριβές μοντέλο του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων, με περίπου 5.000 κομματάκια lego.

Ο Γιώργος Πατέλης, λογιστής στο επάγγελμα, αποφάσισε να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το κτίριο της Βουλής με τουβλάκια στην περίοδο της καραντίνας, αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που ασχολείτο με το αγαπημένο του χόμπι καθώς, ως μέλος του Συλλόγου Μοντελιστών με LEGO Βορείου Ελλάδος, είχε δημιουργήσει το 2016 ένα διαστημόπλοιο με 29.000 τουβλάκια.

«Θέλοντας να τιμήσω την ιστορία του τόπου μας και να αναδείξω ένα από τα πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια της χώρας, αποφάσισα να κατασκευάσω με την χρήση lego (στο πνεύμα της σειράς #Architecture) το κτίριο της βουλής, καθώς και την πλατεία με το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Έψαξα και βρήκα λοιπόν διαγράμματα, αεροφωτογραφίες, κατόψεις, συνέλλεξα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων και άρχισα τον ψηφιακό σχεδιασμό που τον ολοκλήρωσα σε τέσσερις μήνες», λέει.

Όπως εξηγεί, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται 4.842 κομμάτια και έχει διαστάσεις 35εκ. x 51εκ. x 19εκ, ενώ μόνο η σημαία του δεν είναι από lego αλλά δημιούργημα της συζύγου του με την τεχνική του μακραμέ. Όσον αφορά στο κόστος, η αγορά και τα μεταφορικά των κομματιών lego που απαιτήθηκαν για τη δημιουργία του κτιρίου, έφτασαν περίπου στα 2.000 ευρώ.

Το μόνο που αποφάσισε να κάνει διαφορετικό στο κτίριο της Βουλής είναι η δεξιά πλευρά, όπου αποφάσισε να μην δημιουργήσει την είσοδο του γκαράζ που υφίσταται τώρα, αλλά να αφήσει την ράμπα που υπήρχε παλαιότερα.

(Πηγή lifo.gr, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Διαβάστε επίσης