O Γκάλης μας έμαθε μπάσκετ και ο Τσιτσιπάς θα μας μάθει τένις !

 O Γκάλης μας έμαθε μπάσκετ και ο Τσιτσιπάς θα μας μάθει τένις !

Η ιστορία του Στέφανου Τσιτσιπά έτσι όπως εξελίσσεται έχει πολλά κοινά με αυτή του Νίκου Γκάλη που έμαθε με τα κατορθώματα του μία ολόκληρη χώρα να παίζει μπάσκετ.

Η γενιά του Νίκου Γκάλη μας έμαθε να παίζουμε μπάσκετ αφού έδωσε μία άλλη ώθηση στο συγκεκριμένο άθλημα κυρίως μετά την κατάκτηση του Euro το 1987.

Ο Στέφανος ο Τσιτσιπάς είναι ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στα κορτ και όταν του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε από το μαλί και ακόμα δεν την έχει αφήσει.

Η πορεία του είναι μόνο ανοδική και σίγουρα κάποια στιγμή (σύντομα) θα γίνει και το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις.

Ο Τσιτσιπάς εκτός από το ταλέντο  που διαθέτει και είναι αναμφισβήτητο δουλεύει και πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο και για τον λόγο αυτό φτάνει σε αυτές τις διακρίσεις κερδίζοντας δόξα και χρήμα.

Τις περισσότερες φορές το ταλέντο από μόνο του δεν μπορεί να σε φτάσει και πολύ μακριά.

Χρειάζεται δουλειά και μάλιστα σκληρή.

Μόνο μέσα στο 2019, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τρόπαια αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ !!!

Καταλαβαίνετε ότι ο Στέφανος με όλα αυτά που κάνει μέσα στο κορτ βάζει το τένις μέσα στην ζωή και στην καθημερινότητα μας.

Τα παδιά που θα επιλέξουν να ασχοληθούν με το άθλημα αυτό σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα είναι πολλά περισσότερα.

Αρκεί βέβαια η πολιτεία να σταθεί δίπλα στο άθλημα αυτό και να το στηρίξειβελτιώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές και φτιάχνοντας νέα γήπεδα.

Τα παιδιά δεν θα πρέπει να βρίσκουν τα γήπεδα τένις μόνο μέσα στα κλειστά club αλλά παντού σε όλα τα αθλητικά πάρκα της χώρας.

Όπως μάθαμε να κυκλοφορούμε με μία μπάλα του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου με την ίδια ευκολία θα πρέπει τα παδιά να μάθουν να κυκλοφορούν και με μία ρακέτα στο χέρι.

 

Όλη την εβδομάδα βροχές προβλέπει η ΕΜΥ εδώ για την δική μας περιφέρεια.

Βροχές , αστάθεια και θερμοκρασίες γύρω στους 14 με 15 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι ομπρέλες παραμένουν παρά πόδας !

 

Όλη η οικογένεια του Στέφανου Τσιτσιπά είναι “βουτηγμένη” μέσα στο τένις.

Προπονητής είναι ο πατέρας του ο οποίος λόγω της ενασχόλησης του με το άθλημα γνώρισε και την σύζυγο του και μητέρα του Στέφανου Ιταλίδα πρώην επαγγελματία παίκτρια του τένις.

Η πρώτη επαφή του Στέφανου με το άθημα ήταν μόλις στα 3 του χρόνια.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό το παιδί που άφησε την πιπίλα για να πιάσει την ρακέτα έχει πολλές πιθανότητες να διακριθεί και διακρίθηκε.

Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο και πίσω από κάθε διάκριση υπάρχει πολύ προπόνηση και πολύς αγώνας.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

‘Ολα θα πάνε καλά και σήμερα να είστε σίγουροι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης