• 25 Απριλίου 2024,

Ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε για εξηγήσεις τον γιατρό που απολύθηκε από το Νοσοκομείο

 Ο Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε για εξηγήσεις τον γιατρό που απολύθηκε από το Νοσοκομείο

Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης από τη προσέλευση των μελών του συλλόγου στην τακτική γενική συνέλευση της προηγούμενης Τετάρτης. Η διαδικασία έγινε για πολλούς λόγους στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν γιατροί του Νοσοκομείου. Τα δε θέματα ήταν αρκετά του Ε.Σ.Υ. και του Νοσοκομείου Καβάλας. «Κυριάρχησε το θέμα της παραβατικότητας κάποιων μελών» είπε ο κ. Κροκίδης. Ταυτόχρονα έγινε και απολογισμός δράσης των προηγούμενων 5 μηνών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα έχει εκλογή νέας διοίκησης το προσεχές Φθινόπωρο. Στις εκλογές δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Ξ. Κροκίδης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας και με αποφάσεις της γενικής του συνέλευσης ζητά: 1)Οι συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ με τους γιατρούς να μην είναι ατομικές αλλά συλλογικές. 2) Περιφερειακός χαρακτήρας στο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ στη συνέλευση της Τετάρτης συζητήθηκε και το θέμα του παθολόγου γιατρού που απολύθηκε από το Νοσοκομείο επειδή δεν διαθέτει πτυχίο (όπως ισχυρίζεται το Νοσοκομείο και το Υπουργείο). Ο γιατρός κλήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο για εξηγήσεις. Για το θέμα ο κ. Κροκίδης είπε στην Πρωινή:  «Υπάρχει μια άποψη που λέει (θα το πω λαϊκά) ότι πρέπει αμέσως να πάρουμε το κεφάλι κάποιου. Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τρέξουν. Μέσα από το διοικητικό και πειθαρχικό συμβούλιο. Πρέπει να κρατηθούν ημερομηνίες προκειμένου να παρθεί η σωστή απόφαση. Τόσο για τον ίδιο – προς το παρόν παραμένει μέλος του Ιατρικού Συλλόγου- όσο και για το κοινωνικό σύνολο που έχει έννομο συμφέρον. Αυτά τα δύο για να παντρευτούν χρειάζεται λίγη υπομονή. Αυτήν την στιγμή η διαδικασία τρέχει. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μαζί μας ο συνάδελφος για να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Βρίσκομαι σε προσωπική επικοινωνία μαζί του. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τον ακούσουμε. Όπως με έχει ενημερώσει έκανε από την πλευρά του κάποιες κινήσεις. Πρέπει όλοι να περιμένουμε. Πρέπει αφού περιμένουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση, τη σωστότερη απόφαση. Για το καλό και του ίδιου και του κοινωνικού συνόλου. Τον καλέσαμε σε ακρόαση στο σύλλογο να δώσει εξηγήσεις. Αμέσως μετά θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα. Σας λέω ότι αυτά τα θέματα της παραβατικότητας, της εμπλοκής με νόμους κτλ δεν είναι εδώ και τώρα παίρνουμε αποφάσεις. Σας το λέω με την εμπειρία τόσων χρόνων».

 

 

Διαβάστε επίσης