• 20 Απριλίου 2024,

Ο Ηλίας Καλανταρίδης σχολιάζει τους 12 πρώτους μήνες της θητείας Μουριάδη

 Ο Ηλίας Καλανταρίδης σχολιάζει τους 12 πρώτους μήνες της θητείας Μουριάδη

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Καλανταρίδης. Σχολίασε τους 12 πρώτους μήνες Μουριάδη αλλά από τη δική του σκοπιά, σαν πρώην διοίκηση του Δήμου. Η σημερινή έχει περισσότερο προσωπικό και χρήματα σε σχέση με αυτήν στην οποία συμμετείχε ο κ. Καλανταρίδης.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποιο είναι το πρώτο σχόλιο σας για το 12μηνο του Θεόδωρου Μουριάδη;

Απ: Το πρώτο σχόλιο είναι ότι ξέρουμε  το που η νέα διοίκηση  συνεχίζει σχεδόν εξ ολοκλήρου πράγματα τα οποία ξεκίνησε η προηγούμενη. Είτε τα βρήκε σε μια διαδικασία να τρέχουν, είτε τα βρήκε στο αρχικό στάδιο.  Σε αυτό το κομμάτι νομίζω ότι υπήρξε η αλλαγή, θα έλεγα ότι ήταν ομαλή και έτσι όπως θα  έπρεπε να είναι πάντα. Ουσιαστικά κάτι το οποίο βρίσκουμε από κάποιον άλλον και το παίρνουμε καλό θα είναι να το συνεχίζουμε και να το ολοκληρώνουμε.

Έτσι κάναμε και εμείς όταν αναλάβαμε. Θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό.  Να πω την αλήθεια έχουμε πολλά παραδείγματα αντίθετα στη χώρα μας.

Ερ: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τυχερός ο Μουριάδης, έχει περισσότερο προσωπικό σε υπηρεσίες αιχμής όπως η καθαριότητα και τώρα τελευταία λόγω  του COVID παίρνει και παραπάνω χρήματα.

Απ: Γεγονός είναι αυτό. Βρέθηκε στο ευτυχές σημείο η νέα διοίκηση όπου μια διαδικασία προσλήψεων που είχε ξεκινήσει σχεδόν μέσα στο 2018, να ευδοκιμήσει, να ολοκληρωθεί τη στιγμή ακριβώς που ξεκινούσε. Με αποτέλεσμα να έχει προσωπικό μόνιμο και μάλιστα σε θέσεις που υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις δηλαδή σε ειδικευόμενο όπως οδηγούς και όχι μόνο. Οπότε αυτό είναι κάτι που βοηθάει πάρα πολύ ιδίως στον τομέα της καθαριότητας που είναι πολύ σημαντικός για την λειτουργία της κοινωνίας γενικότερα. Βέβαια όσον αφορά το Covid ενώ θα λέγαμε ότι ίσως σε κάποια πράγματα είχε κάποιες καθυστερήσεις, σε εξελίξεις διαγωνισμών και όχι μόνο, παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό γιατί όντως έφερε χρήματα στα ταμεία του Δήμου, τα οποία διαφορετικά δεν θα ερχόταν.  Κάποιος θα μπορούσε να πει: « ναι μα επίσης έλειψαν χρήματα» , θεωρώ όμως ότι αν κάνουμε μια πρόσθεση και μια αφαίρεση το πρόσημο είναι πολύ θετικό.  Είναι τυχερός ο κ. Μουριάδης, τυχερή η διοίκηση του κ. Μουριάδη ότι βρήκε απέναντι της μια κυβέρνηση με καλά αντανακλαστικά η οποία είδε το πρόβλημα το οποίο δημιουργούνταν στη ρευστότητα γενικά της τοπικής αυτοδιοίκησης και φρόντισε ακριβώς με ενέσεις ρευστότητας να βοηθήσει έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην ομαλή ροή των πραγμάτων.

Ερ: Ο Δήμος θα πάρει συνολικά ένα εκατομμύριο , πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ και λέει ο Μουριάδης ότι δεν θα μπούμε μέσα, δηλαδή ότι ζημιά υπάρχει θα την αντιμετωπίσουμε. Εμείς βλέπουμε ότι με τα δεδομένα της εποχής, μήπως βγει και κερδισμένος ο Δήμος  αν συνεχιστεί η ροή αυτή των χρημάτων.

Απ: Η Κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρχει και 3η δόση- ενίσχυση λόγω του κορωνοϊού. Θα πρέπει να το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας.  Ήδη είναι θετικό το πρόσημο.  Όχι μόνο από την άποψη ότι έχουμε ρευστό αλλά επίσης και για το ότι  καλύπτουμε ανάγκες οι οποίες διαφορετικά θα έπρεπε να τις καλύψουμε με δικά μας χρήματα και όταν λέω δικά μας χρήματα εννοώ ότι χρήματα τα οποία θα έβγαιναν καθαρά από το ταμεία του Δήμου. Ενώ τώρα έχουμε επιχορήγηση η οποία μας βοηθάει να ανταποκριθούμε  και σε ανάγκες και μάλιστα πολύ σημαντικό με διαδικασίες οι οποίες είναι πολύ γρήγορες.  Μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Μπορούμε τώρα σε δυο εβδομάδες να έχουμε ολοκληρώσει προμήθειες.

Ερ: Στην καθημερινότητα με αυτές τις προϋποθέσεις τα καταφέρνει ο Μουριάδης, τι εικόνα έχετε;

Απ: Η καθημερινότητα θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει μια διοίκηση. Ουσιαστικά τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Μιλάμε για την καθαριότητα, μιλάμε για το δέντρο που θέλει κλάδεμα κτλ. Όλοι οι πολίτες κάνουν παράπονα. Δεν μπορεί εύκολα  κάποιος  να βγάλει συμπέρασμα αν ήταν επιτυχημένο ή αποτυχημένο. Γίνεται μια προσπάθεια θα πω εγώ  με συνεργεία τα οποία υπάρχουν. Τα βλέπουμε να είναι έξω, να τρέχουν να φτιάξουν τις βλάβες , τα προβλήματα με το νερό κτλ. Το κατά πόσο αυτό είναι επιτυχημένη η όχι, νομίζω ότι καλύτερα μπορεί να μας το πει αυτός ο οποίος έχει το πρόβλημα.

Ερ: Μας λέτε ότι για αυτό το διάστημα των 12 πρώτων  μηνών, είναι λίγο ή πολύ δικαιωμένη και η δική σας παράταξη, εφόσον ο κ. Μουριάδης κάποια πράγματα δικά σας τα συνέχισε.  Είναι και αυτό μια δική σας δικαίωση;

Απ:  Σίγουρα είναι δικαίωση, γιατί δουλειά την οποία γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είχε γίνει ή γίνονταν , υπήρξαν στιγμές οι οποίες απαξιώνονταν στο δημοτικό συμβούλιο. Βέβαια και τώρα γίνεται αυτό. Ξέρουμε τους γνωστούς, άγνωστους. Ποιοι είναι αυτοί που απαξιώνουν το οτιδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι  όταν βλέπεις κάτι που συνεχίζεται και ολοκληρώνεται , γνωρίζοντας ότι και εσύ έχεις βάλει ένα λιθαράκι σε αυτό, πραγματικά αυτό είναι κάτι το πολύ ευχάριστο.  Είναι μια ευχάριστη στιγμή. Από τον τρόπο που λειτουργούμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτική παράταξη, όχι πάντα, δεν γίνεται πάντα να έχουμε  μόνο καλές στιγμές, επειδή ακριβώς γνωρίζουμε και το τι σημαίνει διοίκηση  αλλά και τι κρύβεται πίσω από την κουρτίνα, χωρίς να θέλω αυτό να παρεξηγηθεί αλλά ξέρουμε τις λεπτομέρειες κάποιων πραγμάτων,  πολλές φορές βλέπεται να έχουμε μια στάση η οποία θα έλεγα ότι  είναι πολύ θετική.  Βοηθάει στο έργο της διοίκησης, προσπαθούμε αυτό να το κάνουμε. Υπάρχουν βέβαια και ατυχείς στιγμές, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πιθανόν κάποιες στιγμές να αισθάνονται θιγμένοι και να προτάσσουν την υπεράσπιση τη δική τους, των όσων έκαναν. Η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά της διοίκησης πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι  υπάρχει εμμονή με κάποια  συγκεκριμένα άτομα της προηγούμενης διοίκησης  και ότι βάλλονται κυρίως πράγματα που έκαναν αυτοί. Θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι αυτό  παρά μόνο φωνές, κραυγές, στιγμές και εικόνες οι οποίες θεωρώ ότι δεν αρμόζουν στο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης