Ο Κ. Σιμιτσής απαντά σε επίθεση που δέχθηκε από τον Μάκη Παπαδόπουλο

 Ο Κ. Σιμιτσής απαντά σε επίθεση που δέχθηκε από τον Μάκη Παπαδόπουλο

Με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο τόπος της ζωής μας» κ. Μάκη Παπαδόπουλου κατά του Κωστή Σιμιτσή, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας απαντά με σχετική ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ως ακολούθως:

Όταν ασχολείσαι με τα κοινά, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκεσαι, οφείλεις να γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι. Αυτό οφείλεται στο ηθικό φορτίο με το οποίο συνδέεται αναπόφευκτα ο δημόσιος ρόλος σου.

Αναγκάζομαι να ασχοληθώ με τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο διότι φαίνεται πως έχει παρεξηγήσει την ανεκτικότητα με την οποία έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τη στάση του και τις εκφράσεις του εναντίον μου από το 2013 συνεχώς μέχρι σήμερα. Διαβάζω πως με κατηγόρησε χθες σε τοπικό ραδιοσταθμό ότι δεν φρόντισα εγκαίρως να διαπραγματευθώ με την ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα, της οποίας η παραχώρηση έληγε το 2015, και προτίμησα να πετάξω την «καυτή πατάτα» στην κ. Τσανάκα, η οποία δεν «προλάβαινε πια να συζητήσει από θέση ισχύος με την ΕΤΑΔ».

Και ότι «Σιμιτσής και Μουριάδης επέβαλαν επίτηδες πρόστιμο 900.000 ευρώ στην ΕΤΑΔ μέσω Πολεοδομίας, για να αποφύγουν να το ρίξουν στον επαγγελματία που είχε δημιουργήσει τις αυθαιρεσίες! Εξαιτίας αυτού του προστίμου η ΕΤΑΔ όλα αυτά τα χρόνια κρατάει σκληρή στάση και μας κάνει “καψόνια” σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει, όπως τώρα δηλαδή…».

  • Όσον αφορά την παραχώρηση, αυτή έληγε στις 31.12.2015. Η κ. Τσανάκα ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου την 1.9.2014 και είχε μπροστά της 16 ολόκληρους μήνες για να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση. Δεν την πέτυχε ούτε τους επόμενους 44 μήνες που ήταν δήμαρχος. Αλλά ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό!
  • Όσον αφορά το πρόστιμο της Πολεοδομίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία το πρόστιμο επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου όπου έγιναν οι αυθαιρεσίες (Ν. 1337/1983, άρθ. 17 § 4). Για να μην «ενοχλήσω» την ΕΤΑΔ θα έπρεπε να διαπράξω παράβαση καθήκοντος και να βλάψω τον Δήμο. Ωραίος τρόπος να διοικεί κανείς έναν δημόσιο φορέα!

Ο δυο φορές υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Μάκης Παπαδόπουλος δεν προέκυψε από πολιτική παρθενογένεση. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος 2011 – 2014, πρόεδρος στο «Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος στην «Εργοανάπτυξη ΑΕ». Στο ΒΙΟΠΑ κατάφερε να μην υπάρξει ούτε μια επένδυση, να μην εγκατασταθεί ούτε ένας επαγγελματίας, να μην εξοφληθεί ούτε μια οφειλή (τώρα τελευταία ξεχρεώθηκαν οι δεδουλευμένοι μισθοί μιας υπαλλήλου εκείνης της περιόδου).

Στην Εργοανάπτυξη κατάφερε να αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις εισφορές στο ΓΕΜΗ και υπέγραψε ισολογισμούς με αρνητικό κεφάλαιο (!) χωρίς να θεραπεύσει το πρόβλημα.

Άραγε υπόσχεται στους δημότες ότι θα δουλέψει στον Δήμο με τα ίδια στοιχεία εργατικότητας, αποτελεσματικότητας και, εν τέλει, ποιότητας με αυτά που έδειξε στο παρελθόν, όταν κατείχε θέσεις ευθύνης;

Διαβάστε επίσης