O κορωνοϊός μας ξενερώνει αφάνταστα !

 O κορωνοϊός μας ξενερώνει αφάνταστα !

Έβλεπα προχθές τον τελικό του τσάμπιονς λινγκ σε ένα  άδειο Νταλούζ και με τους αναπληρωματικούς να κάθονται διασκορπισμένοι στην άδεια κερκίδα πάνω από τους δύο πάγκους και σκεφτόμουνα πόσο πολύ μας έχει ξενερώσει όλη αυτή η κατάσταση με τον Covid – 19 που αν και αόρατος έχει προκαλέσει ορατές συνέπειες στην καθημερινότητα  και στον τρόπο ζωής μας.

Δηλαδή αν σκεφτείτε μέσα σε λίγους μήνες πόσα πολλά πράγματα έχει αλλάξει η έλευση του συγκεκριμένου ιού θα καταλάβετε το μέγεθος του ξενερώματος μας.

Όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο και η πραγματικότητα που ζούμε είναι σα να λειτουργούμε σε καμπίνα αρνητικής πίεσης.

Ζούμε μία μορφή ομηρίας , αιχμαλωσίας που αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις συνήθειες της καθημερινότητας μας που πλέον γίνονται βάση πρωτοκόλλου υγείας.

Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας , ο τρόπος διασκέδασης και ο τρόπος συναναστροφής μας με συγγενείς και φίλους.

Κέρδισε η Μάγερν τον τελικό του τσάμπιονς λίνγκ και δεν είχε τους φίλους της στις κερκίδες του γηπέφου να το πανυγηρίσουν όλοι μαζί.

Έρχεται στην πόλη σου το αγαπημένο σου συγκρότημα και δεν πηγαίνεις στην συναυλία γιατί φοβάσαι μην πέσεις στα δίχτυα του αόρατου εχθρού.

Πηγαίνεις στο αγαπημένο σου εστιατόριο ή ταβέρνα με την παρέα σου και αναγκάζεστε να κάτσετε σε διαφορετικά τραπέζια, αν είστε πολλοί.

Θέλεις να πας για μπάνιο στο αγαπημένο σου μπητς μπαρ  αλλά φοβάσαι μην αρπάξεις τον ιό και έτσι αναγκάζεσαι να ψάξεις την πιο ερημική παραλία για να πας να στήσεις την ομπρέλα σου μακριά από κόσμο.

Αυτή η κατάσταση δεν συνηθίζεται εύκολα.

Μακάρι να βγούμε γρήγορα από αυτό το πρωτόκολλο ομηρίας για να μπορέσουμε και πάλι να ζήσουμε την ζωή μας έτσι όπως ξέρουμε και έχουμε μάθει.

Δεν ζητάμε πολυτέλειες και χλιδές.

Αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να ανταμώνουμε με τους φίλους μας  χωρίς φόβο αλλά με πάθος και να πλέκουμε στιγμές που λέει και το τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη.

 

1 Σπετεμβρίου η τελική απόφαση της κυβέρνησης για την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν είναι μία εύκολη απόφαση για τον λόγο αυτό χρειάζεται και άλλο χρόνο.

Τα πάντα πάντως θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας αρχές του μήνα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας και τα μάτια σας 84 1

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης