• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ο Κωστής Σιμιτσής για την κατασκευή του Ε61

 Ο Κωστής Σιμιτσής για την κατασκευή του Ε61

Στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε να εγκρίνει τις εδαφολογικές μελέτες της Εγνατίας Οδού ΑΕ σχετικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Ε61. Σχεδόν ένα μήνα μετά, τίποτε ακόμη δεν έχει γίνει εκ μέρους της εταιρείας. Ερωτώμενος από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής εάν θα πρέπει να «λήξει ο συναγερμός» μας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άμεσα εκτελεστή. Επομένως δεν απαιτείται η έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μ – Θ, ακόμη όμως κι αν απαιτούνταν πάλι θα ήταν άμεσα εκτελεστή. Άρα από την πρώτη στιγμή η Εγνατία Οδός θα μπορούσε να στείλει τα μηχανήματά της στην περιοχή και να δρομολογήσει τις έρευνές της. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας παρουσίασαν την κατάσταση σχεδόν δραματική σε επίπεδο χρονικών προθεσμιών και σε επίπεδο απώλειας κονδυλίων.

Εμείς εκτιμούμε ότι τα δεδομένα δεν είναι όπως μας τα παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Πρέπει να διαχωρίσω το σημαντικό έργο και τη σοβαρή κρατική εταιρεία που λέγεται Εγνατία Οδός ΑΕ από τους ανθρώπους που εκάστοτε τη διοικούν. Δεν θεωρώ ότι τα πράγματα ήταν τόσο επείγοντα όσο μας είχαν παρουσιαστεί. Ούτε προκύπτει από κάπου ότι τα χρήματα της μελέτης του συνολικού έργου θα πρέπει οπωσδήποτε να εκταμιευθούν έως τις 31/12/2016. Άρα, η βιασύνη ήταν μάλλον παραπλανητική και προσπάθησαν να μας αναγκάσουν να αποφασίσουμε υπό το βάρος της διπλής ηθικής πίεσης. Αφενός ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα έργο εθνικής σημασίας κι αφετέρου ότι θα γκρινιάζουν οι κάτοικοι της Δράμας εάν δεν κατασκευαστεί ο οδικός άξονας.

Εμείς θέλουμε την υλοποίηση του έργου και προσωπικά εκτιμώ ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα κατασκευαστεί ανυπερθέτως. Το έργο έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα κι άρα υπερβαίνει την Ελλάδα ή τη Βουλγαρία, διότι έχει αποφασιστεί από τα ευρωπαϊκά όργανα. Δική μας επιθυμία είναι η ορθή κατασκευή του έργου. Εάν για παράδειγμα απαιτηθεί η κοπή δέντρων, δεν έχω αντίρρηση να γίνει, αρκεί αυτή να είναι πράγματι η έσχατη λύση. Κάτι όμως για το οποίο δε μας έπεισαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Αντιθέτως, έδωσαν την εντύπωση ότι βιάζονται να κάνουν μια προχειροδουλειά προκειμένου να τελειώσουν σύντομα. Η δε μέχρι στιγμής καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών μάλλον αποδεικνύει την ορθότητα των ισχυρισμών μας, ότι δηλαδή δεν απαιτείται πίεση κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αφού και η μελέτη θα εκπονηθεί και το έργο θα κατασκευαστεί. Χρήματα θα υπάρχουν και στις αρχές της νέας χρονιάς.

 

*

Διαβάστε επίσης