Ο Κωστής Σιμιτσής θυμάται τις προηγούμενες ανώνυμες καταγγελίες

 Ο Κωστής Σιμιτσής θυμάται τις προηγούμενες ανώνυμες καταγγελίες

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Κωστής Σιμιτσής, σχολίασε τη νέα ανώνυμη καταγγελία εις βάρος του Δήμου Καβάλας και συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμήθηκε ότι υπάρχει παράδοση τέτοιων ανώνυμων καταγγελιών, στο τέλος- είπε με νόημα- μένει η ταλαιπωρία των εμπλεκόμενων. Με την ευκαιρία ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος σχολίασε και άλλα επίκαιρα τοπικά και μη θέματα.

Η συνέντευξη Σιμιτσή

Ερ: Μια ακόμη φορά ανώνυμη επιστολή βάζει σε περιπέτειες το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο Καβάλας. Είχατε και εσείς στις ημέρες σας στο Δημαρχείο τέτοια προβλήματα.

Απ: Πολλές επιστολές και από τότε που λειτουργούσε το απεντομωτήριο και κάποιοι διαφωνούσανε ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως θεατρικός χώρος. Κάποιοι ψευδώνυμοι, κάποιος Γιώργος Παπαδόπουλος αν θυμάμαι καλά. Αργότερα είχαμε και άλλες πολλές καταγγελίες, ανώνυμες.  Η κ. Τσανάκα είχε μια σοβαρή καταγγελία από κάποιον Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, ο οποίος έμενε στην οδό Ελευθερίου Αθανασιάδη αλλά δεν υπάρχει τέτοια οδός.

Ερ: Δε βγαίνει άκρη με τις ανώνυμες καταγγελίες. Στο τέλος δε γίνεται τίποτα….

Απ: Δυστυχώς πρέπει να σας πω ότι τέτοια καταγγελία υπάρχει και στην Π. Ε Καβάλας. Μάλιστα σε υπηρεσία πολύ κοντά σε μένα, στο δικό μου το γραφείο. Έχει ξεκινήσει ένας κύκλος ψευδώνυμων καταγγελιών. Καταλαβαίνεται αυτό το οποίο είναι τρομακτικό είναι ότι μάλλον υπάρχουν ασυνείδητοι στην πόλη μας. Τι να πω; Κρίμα, κρίμα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Η αντίσταση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην τις υιοθετούνε τυφλά  οι εκάστοτε παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Στην περίπτωση τότε της καταγγελίας εις βάρος της κ. Τσανάκα για διάφορα θέματα, ως αντιπολίτευση που πήγαμε και καταθέσαμε και ο Βέρρος, και ο Μάκης Παπαδόπουλος και εγώ, στηρίξαμε με τις καταθέσεις μας την κ. Τσανάκα.

Ερ: Πάντως ψευδώνυμες καταγγελίες τις ψάχνει η δικαιοσύνη και τις οδηγεί καμία φορά και στο ακροατήριο.

Απ: Μένει η ταλαιπωρία δυστυχώς. Τις περισσότερες φορές αυτές οι καταγγελίες είναι κακοπροαίρετες και αβάσιμες.

Ερ: Σχετικά με τα  ιστορικά δημόσια κτήματα στην Καβάλα, μας είπε ένας ακροατής ότι δεν γίνεται ποια να τα αγοράσεις από το δημόσιο. Καταργήθηκε με δικαστική απόφαση αυτή η δυνατότητα.

Απ: Ο νόμος ήταν ευνοϊκός για αυτές τις περιπτώσεις και για αυτό ίσως σωστά, αυστηρά μάλλον θα έλεγα το συμβούλιο επικρατείας είναι τρίτη φορά που ακυρώνει παρόμοιο νόμο.  Ωστόσο εγώ εκτιμώ ότι η κυβέρνηση, η τωρινή κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, θα βγάλει καινούριο νόμο που θα διαφοροποιεί τα κριτήρια.  Αυτό είναι το πρόβλημα. Με τους προηγούμενους νόμους που ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικοί έκρινε το συμβούλιο επικρατείας επειδή δεν υπήρχαν κριτήρια,  θεωρήθηκε ότι επιβραβεύονταν και ο αυθαίρετος  καταπατητής. Βέβαια το συμβούλιο επικρατείας  δεν έχει στο μυαλό του το δικό μας τον Καβαλιώτη που μένει από το παππού του ακόμη σε ένα χαμόσπιτο στη Χωράφα, έχει στο μυαλό του τον καταπατητή ενός φιλέτου στη Μύκονο. Ο νομοθέτης πρέπει να πιάσει και τις περιπτώσεις των απλών ανθρώπων που εδώ και δεκαετίες έχουν βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.

Ερ: Μια άλλη απόφαση του συμβουλίου επικρατείας, ξαναγυρίζει και  στην τοπική αυτοδιοίκηση ακίνητα φιλέτα που είχαν πάει στο υπερταμείο.

Απ: Και μπράβο τους, πέντε δήμαρχοι έχουν κάνουν προσφυγή επί της ακύρωσης στο συμβούλιο επικρατείας και κερδήθηκε αυτή.  Εμείς λέγαμε τότε στην κ. Τσανάκα να συμμετάσχει, καλώς η κακώς δεν το έκανε. Δεν έχει σημασία. Ο νόμος , η υπουργική απόφαση με την οποία παραχωρήθηκαν 10. 119 ακίνητα στο υπερταμείο,  εκδόθηκε. Εδώ πλέον ανοίγει μια ευκαιρία για το Δήμο Καβάλας αλλά και για τους άλλους Περιφερειακούς Δήμους της Ελλάδας, να διεκδικήσουμε το μεγαλύτερο μέρος από  αυτά τα ακίνητα. Εγώ είχα κάνει μια έρευνα τότε, ήμασταν στην αντιπολίτευση και παρακινήσαμε την κ. Τσανάκα να ενεργοποιηθεί. Ενεργοποιηθήκαμε εμείς όμως και διαπιστώσαμε ότι τα ακίνητα αυτά είναι δυο κατηγοριών στην πόλη μας.  Πρώτα απ` όλα είναι κάποια κοινόχρηστα που είναι εκτός συναλλαγής και κακώς τα βάλανε προς πώληση στο υπερταμείο.  Ανάμεσα σε αυτά να σας αναφέρω το δασάκι των πεντακοσίων. Αν είναι δυνατό. Υπάρχουν αστικά ακίνητα. Υπάρχουν οικοπεδάκια των 200-300  τ.μ. Αυτά μπορεί να τα πάρει ο Δήμος για  να κάνει πολιτική και οικονομική πολιτική  ανταλλαγή για απαλλοτριώσεις  και για πολεοδομικές παρεμβάσεις, να κάνει μικρά πάρκα.

Διαβάστε επίσης