Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κάνει τον απολογισμό στους 93,7 για τον πρώτο γύρο του ΓΣΕ στην Α2 κατηγορία

 Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κάνει τον απολογισμό στους 93,7 για τον πρώτο γύρο του ΓΣΕ στην Α2 κατηγορία

Ο προπονητής του ΓΣΕ  Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε στους 93,7 για τη μεγάλη νίκη στην έδρα του Τρίτωνα με σπουδαία ανατροπή αλλά έκανε παράλληλα και τον απολογισμό του Α` γύρου για την ομάδα του. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Η άποψη σου για το ματς με τον Τρίτωνα, επική ανατροπή έτσι όπως πήγαινε το σκορ;

Απάντηση: Ήταν ένα πάρα  πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζαμε με μια ομάδα που έπαιζε την ύπαρξη της για να μη βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος δεν ανταποκριθήκαμε καθόλου καλά. Ο Τρίτωνας μπήκε πιο δυνατά από μας και έδειξε ότι το θέλει το ματς σε μεγάλο βαθμό.

Μίλησα με τα παιδιά στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και τους είπα ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτά που δουλεύουμε τόσο καιρό στις προπονήσεις. Μπήκαμε στο β` μέρος με ασφυκτική άμυνα και η ανατροπή ήρθε σχετικά εύκολα.

Ερώτηση: Ήταν άμυνα για σεμινάριο από το 27` και μετά;

Απάντηση: Ήταν φοβερή άμυνα. Δεν αφήσαμε τους αντιπάλους να κάνουν την εύκολη επίθεση, το εύκολο σουτ. Δουλέψανε τακτικά πολύ καλά τα παιδιά και αναγκάσανε τον αντίπαλο σε κακές επιλογές. Μόλις έγινε αυτό πιστέψανε στο ματς και στη νίκη.

Ερώτηση: Ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη που έφερε την ομάδα στην πρώτη εξάδα.

Απάντηση: Ήταν μια νίκη με αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο με μας. Είμαστε στην πρώτη εξάδα και θέλουμε να παραμείνουμε εκεί. Ο στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή. Για αυτό ακριβώς δουλεύουμε. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη. Όταν θα το καταφέρουμε θα είμαστε ικανοποιημένοι.  Δεν πετάμε στα σύννεφα.

Ερώτηση: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Τι μπορούμε να πούμε; Είναι μέσα στους υπολογισμούς του ο κόουτς του ΓΣΕ για την ομάδα του;

Απάντηση: Είμαστε μέσα στους υπολογισμούς που έχουμε κάνει. Στην έδρα μας έχουμε 3 ήττες παίζοντας όμως καλό μπάσκετ. Πιστεύω ότι χρειαζόμασταν λίγο τύχη αν και δεν πιστεύω πολύ σε αυτόν τον παράγοντα. Κάναμε 3 νίκες εκτός έδρας οπότε καλύψαμε κατά κάποιο τρόπο τις εντός έδρας απώλειες.

Εχουμε μια ισορροπία. Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει μ` ένα εκτός έδρας παιχνίδι, πολύ δύσκολο, στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Οι ομάδες που ξεχωρίζουν σίγουρα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας ενώ και ο Απόλλωνας είναι πολύ δυνατός. Από τις επόμενες ομάδες εμείς, το Ψυχικό, η Δάφνη και η Καρδίτσα φαίνεται ότι τώρα έχουμε ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες.  Μια ήττα η μια νίκη αλλάζει τα δεδομένα.

Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τη θέση που έχουμε παίζοντας καλό μπάσκετ. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Τα παιδιά ανταποκρίνονται. Προσπαθούν πολύ.  Παίζει σημαντικό ρόλο το ότι είμαστε μια οικογένεια. Είμαι γενικά ευχαριστημένος από την ομάδα μου.

Ερώτηση: Είναι η ευχάριστη έκπληξη ο ΓΣΕ  του πρωταθλήματος από τη στιγμή που συμμετέχει και για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία; 

Απάντηση: Για μένα η ομάδα αυτή φτιάχτηκε πρώτα απ` όλα με εξαιρετικούς χαρακτήρες και βέβαια με καλούς παίκτες. Δεν είναι για μένα έκπληξη. Αν κάποιοι το λένε δεν μπορούμε να μην τους ευχαριστήσουμε για τα καλά τους λόγια.

photo : Lucas Tytgat

 

Διαβάστε επίσης