Dark Mode Light Mode

Ο Μάκης Τερλάκης εξηγεί το «WAY up»: Για να βρίσκουν οι πολίτες πάντα το Ταξί που ψάχνουν!

Λίγες μέρες τώρα ο συνεταιρισμός Eurotaxi Καβάλας διαφημίζει τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, το «WAY up». Αντικαθιστά την προηγούμενη. Εξασφαλίζει τον πολίτη- πελάτη, να βρει το Ταξί που ψάχνει. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του Eurotaxi Καβάλας Μάκη Τερλάκη.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας τα νέα του Eurotaxi Καβάλας.

Απ: Έχουμε κάνει μια συλλογική προσπάθεια. Όλα τα Eurotaxi της Ελλάδας. Προωθούμε την εφαρμογή μας στα κινητά του πελάτη, η οποία λέγεται WAY up. Είναι η εξέλιξη της προηγούμενης εφαρμογής που είχαμε, της «18300». Είναι μια συλλογική προσπάθεια των ραδιοταξί της Ελλάδας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκει άνετα ταξί. Αυτό έγινε οργανωμένα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό όχι μόνο της Καβάλας αλλά γενικά και της Ελλάδας. Να γίνουμε ανταγωνιστικοί αλλά και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας. 

Ερ: Κατεβάζουμε το Way up στο κινητό μας και μετά πως το χρησιμοποιούμε;

Απ: Γίνεται η εγγραφή μέσα στην εφαρμογή και κανονικά από εκεί και ύστερα θα μπορέσουμε να δώσουμε το στίγμα μας. Να πληκτρολογήσουμε την οδό την οποία θέλουμε. Και τον προορισμό που θέλουμε να πάμε. Θα μας δείξει τον εκτιμώμενο χρόνο της απόστασης και σε πόση ώρα θα έρθει το ταξί να μας εξυπηρετήσει. Επίσης, θα μπορέσει να υπολογίσει τη διαδρομή την οποία θα κάνουμε. Γενικά μπορεί να έχει και άλλες δυνατότητες, όπως επίσης να οργανώσουμε τα ραντεβού μας μέσα από εκεί. Τις σταθερές διαδρομές μπορεί να κάνουμε. Αξίζει ο κόσμος να το ανακαλύψει και να μην περιμένει στη τηλεφωνική γραμμή. Να παραγγέλνει Ταξί μέσω της πλατφόρμας έτσι ώστε να γλυτώνει και την αναμονή αυτή. 

Ερ: Φανταζόμαστε σε σχέση με το προηγούμενο, το Way up είναι καλύτερο.

Απ: Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές, αναβαθμίσεις και μάλιστα κάτι λίγα που έχουνε μείνει για την πόλη μας, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες. Ωστόσο είναι μια εφαρμογή η οποία δουλεύει 100%. Όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες πόλεις, μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Έγιναν προσπάθειες για αναβάθμιση ούτως ώστε να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σ’ όλη την Ελλάδα και να μπορέσει ο κόσμος με μια εφαρμογή να έχει σε όλες τις πόλεις ταξί. 

Ερ: Όποιος έχει την προηγούμενη εφαρμογή τι γίνεται;

Απ: Θα του έρθει αυτόματα αναβάθμιση. Έχει έρθει η αναβάθμιση και πλέον μπαίνει με άλλη ονομασία και με τις νέες ονομασίες τις οποίες πρέπει να υπάρξουν. 

Ερ: Έχει αποδειχτεί ότι η εφαρμογή και η πρόσκληση ταξί μ’ αυτόν τον τρόπο επικρατεί ή είμαστε ακόμη στο κλασσικό. Να καλέσουμε το τηλεφωνικό κέντρο;

Απ: Είναι ανάλογα. Ένας άνθρωπος ο οποίος μένει στο εξωτερικό έχει μάθει να καλεί ταξί μέσω εφαρμογής. Ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι στην πόλη, ένας νέος άνθρωπος το ίδιο. Οι μεγαλύτερες ηλικίες θα καλέσουν ταξί στο τηλεφωνικό μας κέντρο με τον παραδοσιακό τρόπο. Ωστόσο, οι νέες ηλικίες μπαίνουνε σε μια άλλη διαδικασία, όχι μόνο για την παραγγελία ταξί αλλά να τα κάνουνε με το κινητό τα περισσότερα πράγματα, οπότε έπρεπε να διαφημιστεί η όλη προσπάθεια η οποία γίνεται.

Ερ: Υπάρχει διαφορά χρέωσης;

Απ: Δεν υπάρχει καμία διαφορά χρέωσης. Το θετικό της δικής μας εφαρμογής είναι ότι πάντα θα βρίσκει ο πελάτης ταξί. Πάντα υπάρχει διαθεσιμότητα, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και σε άλλες πόλεις θα βρει ταξί. Επιπλέον, το θετικό είναι ότι πίσω από αυτή την εφαρμογή υπάρχουν άνθρωποι. Οπότε, οποιοδήποτε πρόβλημα και να υπάρξει και να μην είναι μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής μπορεί ο πελάτης να βρει λύση σε προβλήματα τα οποία τον απασχολούν. Δεν είναι κάτι απρόσωπο. Από πίσω κρύβονται συνεταιρισμοί ραδιοταξί  με όλη την οργάνωση τους. Οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει, υπάρχει άμεσα η επίλυση του. 

Προηγούμενο άρθρο

Περί πάρκινγκ στην Καβάλα….

Επόμενο άρθρο

Επιτυχημένη ολοκλήρωση ταξιδιού εξοικείωσης στη Θάσο με τη συμμετοχή Influencers, content creators και έγκριτων δημοσιογράφων