Dark Mode Light Mode

Ο Μπάμπης Δράκος σχολιάζει τις υποψηφιότητες και τη διαδικασία ως τις εσωκομματικές εκλογές

Ο κ. Μπάμπης Δράκος είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας (πρώην ΝΟΔΕ Καβάλας).

Ταυτόχρονα απερχόμενος πρόεδρος της επιτροπής της οποίας η θητεία έληξε. Σχολιάζει τις υποψηφιότητες και τη διαδικασία ως τις εσωκομματικές εκλογές στο τέλος του μήνα.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έγινε με τις εσωκομματικές εκλογές; Την Παρασκευή το απόγευμα έληξε μια προθεσμία και έχουμε μια πληροφόρηση για τις υποψηφιότητες αλλά δε ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει.

Απ: Ναι έληξε η προθεσμία και αναρτήθηκαν οι αρχικοί πίνακες των υποψηφιοτήτων. Έληξε και η προθεσμία ενστάσεων. Πάμε σήμερα (χθες) για τον τελικό πίνακα των υποψηφίων και συνεχίζουμε τα διαδικαστικά για την ημέρα των εκλογών. Βέβαια θέλω να πω ακόμη μια φορά ότι οι ημερομηνίες νέων εγγραφών και ενημέρωσης παλιών ισχύει ακόμη μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να μπορέσει κάποιος να συμμετέχει κάποιος στη διαδικασία του εκλέγειν. Του εκλέγεσθαι έχει τελειώσει.

Ερ: Οι υποψηφιότητες θα λέγατε ότι είναι οι αναμενόμενες; Είναι πολλές ή λίγες; Κάποιες θέσεις ίσα-ίσα που καλύφθηκαν.

Απ: Πάντοτε ίσχυε αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανώσεων ήταν ακριβώς στο όριο. Πάντοτε είχαμε ενδεχομένως κάποιες διαφοροποιήσεις στα θέματα των υποψήφιων προέδρων όπως έχουμε και τώρα στον υποψήφιο πρόεδρο της Νομαρχιακής αλλά και στον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Παγγαίου. Έχουμε δυο υποψηφιότητες εκεί όπως έχουμε και δυο υποψηφιότητες για τη νομαρχιακή επιτροπή. Συνεχίζουμε κανονικά μέχρι να δούμε πως θα λήξει η ιστορία των υποψηφιοτήτων στη συνέχεια. Οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις προχωράνε και οι πληροφορίες μου λένε ότι πιάσαμε ένα ικανοποιητικό αριθμό. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που θα είναι και η τελευταία μέρα ενημέρωσης όλων των υποψηφιοτήτων, της ενημέρωσης των μελών θα είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Είμαστε   σε μια δύσκολη θέση όλα τα κόμματα και όλοι οι άνθρωποι.

Ερ: Θα ψηφίσουν πάνω από 1000; Θα πιάσετε το όριο 1300 που ήταν η προηγούμενη συμμετοχή;

Απ: Κάπου εκεί το βλέπω. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω τώρα ακριβώς. Επειδή υπάρχει η αντιπαλότητα στον πρόεδρο της Νομαρχιακής κινητοποιούνται οι υποψήφιοι, κινητοποιούνται οι φίλοι και προσπαθούν να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους και παροτρύνουν τους φίλους τους να γραφτούνε, για να μπορέσουν να τους ψηφίσουν. Αυτό δημιουργεί ένα ευνοϊκό κλίμα όσον αφορά την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Ερ: Οι βουλευτές εμπλέκονται με κάποιο τρόπο σε αυτή τη διαδικασία ή κρατάνε αποστάσεις;

Απ: Οι εκλογές αυτές είναι συγκεκριμένες. Είναι ένα κομματικό ακροατήριο. Δεν είναι ένα ακροατήριο ούτε βουλευτικών εκλογών, ούτε Δημοτικών εκλογών, ούτε τίποτα. Είναι ένα ακροατήριο που πληρώνεις για να πας να ψηφίσεις. Αυτό το έχω πει πολλές φορές. Άρα η οποιαδήποτε εμπλοκή κάποιων βουλευτών λέτε εσείς, κάποιων θεσμικών θα πω εγώ, σε αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι κάνει κακό σε αυτόν τον οποίο θέλουν να στηρίξουν. Από την άλλη μεριά ένας βουλευτής ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τι λόγο έχει να εμπλακεί με τα κομματικά; Αν ήθελε να εμπλακεί στα κομματικά θα μπορούσε να εμπλακεί όλο το χρονικό διάστημα της θητείας μιας Νομαρχιακής επιτροπής η οποία στην προκειμένη περίπτωση και για μας ήταν και μιάμιση θητεία, γιατί είχαμε και ένα χρόνο παράταση λόγω της πανδημίας. Όποιος θεσμικός βουλευτής εμπλέκεται σε τέτοιες διαδικασίες, βγαίνει χαμένος. Οι κομματικές οργανώσεις και οι βουλευτές είναι μέλη της νομαρχιακής επιτροπής. Τίποτα άλλο. Μέχρι τώρα δεν είχαμε τέτοιες καταστάσεις. Ούτε μέχρι σήμερα. Δεν είπα εγώ ότι δεν ενδιαφέρονται για το πώς η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί. Δεν αδιαφορούν οι βουλευτές. Οι βουλευτές όμως είναι εκλεγμένοι για το κοινοβούλιο και δεν πρέπει να εμπλέκονται σε μια διαδικασία εκλογής τέτοιων κομματικών οργανώσεων.

Προηγούμενο άρθρο

Στέλιος Ιγνατιάδης: «Ο προγραμματισμός της ομάδας ήταν για την Α` κατηγορία»  

Επόμενο άρθρο

Κάποιος να βοηθήσει το ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Δεν έχει ούτε μία καθαρίστρια και τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα! (φωτογραφίες)