• 19 Μαΐου 2024,

Στέλιος Ιγνατιάδης: «Ο προγραμματισμός της ομάδας ήταν για την Α` κατηγορία»  

 Στέλιος Ιγνατιάδης: «Ο προγραμματισμός της ομάδας ήταν για την Α` κατηγορία»  

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του Βύρωνα, Στέλιος Ιγνατιάδης.

Μίλησε για τη μη συμμετοχή τελικά του Βύρωνα στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής αλλά και τους στόχους που θα έχει η ομάδα του στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.

Αναλυτικά.

Ερ: Τελικά ο Βύρων θα παίξει οριστικά στην Α’ κατηγορία και όχι στη Γ’ εθνική. Αυτό επηρεάζει το εσωτερικό της ομάδας;

Απ: Η διοίκηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να αγωνιστεί στη Γ’ εθνική. Εμείς περιμέναμε για να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στα φιλικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες για να βρισκόμαστε σε μία καλή αγωνιστική κατάσταση. Καταρχάς, ο προγραμματισμός της ομάδας ήταν για την Α’ κατηγορία. Τελικά, θα παίξουμε στην Α’ κατηγορία και φυσικά, όπως κάθε φορά, ο στόχος μας είναι να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ετοιμαζόμαστε για το τοπικό πρωτάθλημα. Φέτος θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο το πρωτάθλημα επειδή έχει αξιόλογες ομάδες. Θα ξεκινήσουμε σήμερα (Τετάρτη) μέσα στο Θεολόγο και μετά παίζουμε την Κυριακή. Θα παίξουμε μέσα σε 10 μέρες τρεις αγώνες συνεχόμενους. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για ομάδα τοπικού. Όμως, αυτός είναι ο προγραμματισμός και εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις τις διοργανώτριας αρχής. Από τη στιγμή που έχει συμφωνήσει και η διοίκηση με αυτό, το μόνο που μένει είναι να υλοποιήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό.

Ερ: Παράλληλα παρακολουθούσατε τις δύο πρώτες αγωνιστικές στην Α’ κατηγορία;

Απ: Σίγουρα, έχουμε παρακολουθήσει πολλούς αγώνες. Αυτή είναι η δουλειά μας και η δουλειά του προπονητή. Είδαμε πολύ αξιόλογες και αξιόμαχες ομάδες. Έχει πλαισιωθεί όλη η κατηγορία από πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόντουσαν στη Γ’ εθνική. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο ελκυστικό και πιο δύσκολο. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Ερ: Πολλοί λένε ότι ο Βύρων είναι το φαβορί παρόλο που ξεκινάει αργότερα. Είναι έτσι τα πράγματα;

Απ: Τα φαβορί αποδεικνύονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σίγουρα η ομάδα μας διαθέτει αξιόλογους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μία ομοιογένεια από την περσινή σεζόν διότι έχουμε κρατήσει τον κορμό κατά 90%. Αλλά όπως είπα και πριν, το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο φέτος. Όποια ομάδα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια, αυτή πιστεύω πως θα πανηγυρίσει την άνοδο για να παίξει στα μπαράζ όπως έχει ορίσει η ΕΠΟ.

Ερ: Υπάρχει κάποια στεναχώρια για το ότι δε θα παίξετε στη Γ’ εθνική ή το προσπεράσατε αμέσως;

Απ: Σίγουρα μέσα στο μυαλό των διοικούντων και ορισμένων παικτών ήταν το να παίξουμε στη Γ’ εθνική, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και να είμαστε ρεαλιστές. Το θέμα είναι ότι η ομάδα ήταν προγραμματισμένη για την Α’ κατηγορία. Έχουμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ίσως να μην μπορούσαν να ακολουθήσουν στη Γ’ εθνική λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Όπως γνωρίζετε οι πιο πολλοί είναι οικογενειάρχες και έχουν τις εργασίες τους. Τους έχω πει πως αυτό που θα κάνει η ομάδα του Βύρωνα είναι ότι με τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, διοίκησης, προπονητών και παικτών θα υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δε λέμε πολλά λόγια επειδή και τις προηγούμενες χρονιές φτάναμε στην πηγή και δεν πίναμε νερό.

Ερ: Οι αγώνες με τα Λιμενάρια και τον Άρη Πηγών είναι δύο ντέρμπι;

Απ: Φυσικά, ντέρμπι είναι κάθε ματς που θα παίξουμε. Αυτές οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ. Θα γίνει μία μάχη. Εμείς πρώτα από όλα βλέπουμε το σημερινό παιχνίδι μέσα στο Θεολόγο που έχει μία δύσκολη έδρα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κάναμε μία καλή αρχή στο κύπελλο με τους δύο πρώτους επίσημους αγώνες. Πιστεύω και στο πρωτάθλημα να ξεκινήσουμε καλά.

Διαβάστε επίσης