• 10 Μαΐου 2024,

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης γράφει για το Δημήτρη Σκαρλάτο

 Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης γράφει για το Δημήτρη Σκαρλάτο

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Καβαλιώτης λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Κορτσέης, γνωστός στους όλους εμάς με το καλλιτεχνικό του επίθετο ” ΣΚΑΡΛΆΤΟΣ “., ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας πέραν της ακοής του που είχε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Δημήτρης Σκαρλάτος ήταν γέννημα – θρέμμα της περιοχής των Χιλίων  – όπου μεγάλωσε με τους γνωστούς μας Κώστα Κουγιουμτζόγλου, Κώστα Παπάζογλου, Μαίρη Κοπανάκη σε χρόνια δύσκολα και φτωχικά.

Από μικρός αγάπησε το λαϊκό τραγούδι και τον Στυλιανό Καζαντζίδη  – όπως μου είχε εκμυστηρευτεί πριν πολλά χρόνια  – και ακολουθούσε αυτόν τον δρόμο όντως και ο ίδιος φτωχόπαιδο και έχοντας τα δικά του βιώματα.

Έγινε γνωστός και εκτός Καβάλας τραγουδώντας στην Θεσσαλονίκη,  στην Αθήνα και στους όμορους Νομούς,  ενώ μου έλεγε την μεγάλη αγάπη που συνάντησε από τους Έλληνες της ομογένειας όταν τραγούδησε για κάποιο διάστημα στην Αμερική και το γεγονός που τον ” στόλιζαν ” με δολάρια που έφταναν μέχρι τα γόνατα του , δείχνοντας μου παράλληλα φωτογραφίες.

Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές  – συνθέτες  και ήταν για χρόνια πρώτο όνομα στην νυχτερινή διασκέδαση και στις μαρκίζες των καταστημάτων όπου εμφανίζονταν.

Ο Δημήτρης Σκαρλάτος έχει κάνει επτά προσωπικούς δίσκους μεταξύ των οποίων και τον δίσκο “ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑ ” σε μουσική Νίκου Τεντίνη,  στίχους Στέφανου Νικίδη και ενορχήστρωση Θεόδωρου Κατάκαλου.

Τον δίσκο αυτό που έγινε στο ένα εκ των δύο καλύτερων studio της Θεσσαλονίκης χρηματοδότησε ο αείμνηστος Γιάννης Μπαλάσης. Χωρίς αμφιβολία ο Δημήτρης Σκαρλάτος ή Μπούλης για τους παιδικούς του φίλους θεωρούνταν  – και όχι άδικα  – ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του στην Ελλάδα αλλά η ατυχία οι δικές του παραλείψεις και η οικογένεια που έπρεπε να συντηρήσει  –  όπως μου έλεγε  – δεν του επέτρεψαν να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει περισσότερο.

Αιωνία του η μνήμη,  τα ειλικρινή μου 0συλλυπητήρια στην οικογένεια του…… Καλό παράδεισο να έχεις φίλε Δημήτρη.

Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία

Αύριο το πρωί στις 10:00 θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία του αγαπημένου μας Καβαλιώτη Δημήτρη Σκαρλάτου από τα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης μας.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης