Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Θάσο για επέτειο απελευθέρωσης του νησιού

 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Θάσο για επέτειο απελευθέρωσης του νησιού

Την ανάγκη υπάρξεως σήμερα για την Ελλάδα μιας ηγεσίας «με φρόνηση και σχέδιο», ενός λαού «με κρίση, σύνεση και διάθεση για πολύ δουλειά», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με δήλωσή του μετά το πέρας των εκδηλώσεων του εορτασμού των «Ελευθερίων» στη Θάσο, όπου εκπροσώπησε σε αυτές την κυβέρνηση, συνοδευόμενος και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει επεκτατικές βλέψεις, αλλά επιχειρεί να ενισχύσει την ειρήνη, επιδιώκοντάς την στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάζεται όμως γι’ αυτό πάλι -όπως και τότε- ηγεσία με φρόνηση, με σχέδιο και με αποφασιστικότητα, λαό με κρίση, με σύνεση και διάθεση για πολλή δουλειά», δήλωσε ο ΥΕΘΑ με την  ευκαιρία  των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 107 ετών από την απελευθέρωση της νήσου, το 1912. Και πρόσθεσε: «Αν αυτά τα στοιχεία συνδυαστούν, τότε μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά, πορευόμενοι εν ειρήνη και φυσικά με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις να κόβουμε από το μυαλό κάθε πονηρού, κάθε σκέψη επιβουλής εναντίον κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορεί η χώρα να πορευτεί μπροστά, να πορευτεί εν ειρήνη και να βαδίσει σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του τοπικού Τύπου περί του αν υπάρχει ΝΑΤΟϊκό ραντάρ στη Θάσο, το διέψευσε, διευκρινίζοντας τα εξής: «ΝΑΤΟϊκό ραντάρ δεν υπάρχει στη Θάσο και δεν πρόκειται να υπάρξει», προσθέτοντας: «ούτε πρόκειται για ραντάρ, ούτε για ΝΑΤΟϊκό. Πρόκειται για έναν πομποδέκτη τον οποίο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε σκοπό να εγκαταστήσει στο νησί σε υποδομή, η οποία ήταν επιπέδου ΝΑΤΟ ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας της. Εξ ου και η παρεξήγηση για το ΝΑΤΟϊκό ραντάρ… Επειδή όμως, δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση, με έλλειψη σεβασμού της ΥΠΑ προς το λαό της Θάσου, αναλάβαμε τη σχετική πρωτοβουλία -σε συνεννόηση βέβαια με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών- κι αυτή τη στιγμή, αναστέλλεται κάθε σχεδιασμός, έως ότου να εξηγήσουν σε εμάς και στο λαό της Θάσου περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Ας έρθει λοιπόν, να μας εξηγήσει, ας μην πετά το “μπαλάκι”, να δούμε τι ακριβώς έχουμε».

Αναφορικώς με το μεταναστευτικό, ο ΥΕΘΑ εκτίμησε ότι «μέσα στο χειμώνα θα δείτε ένα καινούργιο σχέδιο για τη φιλοξενία στην ενδοχώρα αυτών που πλέον δεν μπορούν να «σηκώσουν» άλλο τα νησιά».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι αύριο πρόκειται να επισκεφθεί το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» στην Καβάλα. «Έχω έρθει σε σχετική συνεννόηση, προκειμένου να δω τι γίνεται ακριβώς εκεί, όσον αφορά τις εργασίες που εκτελούνται αλλά και να διασκεδάσω μια διαστρεβλωμένη άποψη που έχει επικρατήσει σε στοιχεία της κοινής γνώμης ότι μου απαγορεύουν οι ΜΚΟ να το επισκεφθώ. Δεν το είχα πει ακριβώς έτσι. Είπα ότι με το καθεστώς που επικρατεί αναρωτιέμαι αν θα μπορώ να επισκεφθώ. Θα επισκεφθώ όμως, για να δω και από κοντά τι ακριβώς γίνεται σε ένα περιουσιακό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας, το οποίο τύποις τουλάχιστον δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν. Επομένως, θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση», τόνισε σχετικώς. (Πηγή ΑΠΕ)

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης