Στους χώρους του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Άννα Θυσιάδου με εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να συμφωνηθεί και να υπογραφεί ένα σχέδιο διαχείρισης κρούσματος ή κρουσμάτων επιβάτη ή επιβατών κρουαζιερόπλοιων.
Το σχέδιο που έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα, αναφέρεται σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν στην Καβάλα αν σε ένα από τα κρουαζιερόπλοια που θα αφιχθούν στο κεντρικό λιμάνι υπάρξει περιστατικό κορωνοϊού. Εμπλέκονται εκτός από τον Οργανισμό Λιμένα, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ Καβάλας, το Λιμεναρχείο Καβάλας και η Διεύθυνση Υγείας. Όλοι αυτοί συνυπήρξαν στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας και φυσικά υπέγραψαν το σχέδιο διαχείρισης. Συμφωνώντας το περιεχόμενο του.
Με την ευκαιρία η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα κ. Άννα Θυσιάδου επανέλαβε ότι τα κρουαζιερόπλοια του 2022 στο κεντρικό λιμάνι θα είναι 32. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είπε μάλιστα ότι πρόκειται για 32 επιβεβαιωμένες αφίξεις. Η πρώτη από τις οποίες αναμένεται στις 6 Μαρτίου. Δηλαδή αρκετά σύντομα και αρκετά νωρίς. Σύμφωνα με την Άννα Θυσιάδου οι επιβάτες που θα έρθουν στην Καβάλα με αυτά τα πλοία ξεπερνούν τους 20.000! Έτσι- είπε η κ. Θυσιάδου- αυξάνεται η τουριστική σεζόν στην πόλη και το Νομό.
Εξήγησε ποιες ενέργειες έχει κάνει ήδη ο Οργανισμός Λιμένα για να μείνουν ικανοποιημένοι οι επιβάτες των πλοίων όσες ώρες θα βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας ή θα κάνουν κοντινές εκδρομές. Συνήθως στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Υπάρχει μάλιστα συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που θα γνωρίζει έγκαιρα ποιες Κυριακές θα έρθουν πλοία, με πόσους επιβάτες στην πόλη της Καβάλας. Αυτό θα γίνει για το ενδεχόμενο να υπάρξει λόγος λειτουργίας της αγοράς κάποιες ή κάποια Κυριακή.
Η κ. Θυσιάδου είπε μάλιστα ότι υπάρχουν αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι δύο πλοία ταυτόχρονα στο κεντρικό λιμάνι. Πριν την υπογραφή του σχεδίου διαχείρισης κρούσματος ή κρουσμάτων, το περιεχόμενο του τέθηκε υπόψη των φορέων που το υπέγραψαν. Οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες διορθώσεις ή συμπληρώσεις. Για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Διευθυντή Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστου Παπαδοπούλου.